İngilizce seviyem düşük Polonya'da okuyabilir miyim?

Lise hayatım bu sene bitti ve üniversiteyi Polonya'da okumak istiyorum istediğim üniversite Szczecin denizcilik üniversitesi fakat ingilizcem yok denebilecek kadar az oraya uyum sağlayabilirmiyim bilmiyorum acaba yardımcı olurmusunuz üniversite okurken ingilizcemin olmaması ne gibi problem yaratabilir ve çalışma imkanı nedir part-time işlerin bulunması zormudur bilgisi olan varsa gerçekten aydınlanmam gerek teşekkür ederim.

R
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
12
12 CEVAP

Hic Ingilizce bilmeden gelenler var buraya, kimisi uyum saglarken, kimisi saglayamiyor. Bu sana kalmis bir sey. Yari zamanli is konusuna gelirsek: Ucretler pek kabarik degil burada. Dil ogrendigin takdirde elbette bulursun bir is. Acikcasi bu da sana kalmis bir sey, zor veya kolay demek mumkun degil. Anladigim kadari ile kafanda net sorular yok...

E

Merhaba, egitim görmek istedigin okulda ingilizce olarak denizcilik egitimi verildigi belirtilsede 20 öğrenci ve üzerinde öğrenci bulunamazsa bölümün açılmama riski mevcut. Bu konuda öğrenci islerinden bilgi alabilirsin. Aynı sorun gdynia sehrindeki okuldada mevcut. Bu okulda hangi lisanda okuyacaksın ve hazırlık sürecini nerede gecireceksin? Kücük sehirlerde eğitim alacak bir öğrencinin ne kadar ingilizce bildiginin esasen pek önemi yok cünki kücük sehirlerde ingilizce bilen insan oranı zaten cok düsük. Olaganca cabuk lokal halk icinden arkadas cevresi edinmek sosyal yasamın icin en dogrusu olur.

M

Siz szczecin de ki denizcilik Üniversitesi'nde misiniz? Eger oradaysaniz birkaç sorum olacak. Ne yazikki okul pek fazla mailler e cevap vermiyor

Lydia Papatya 5 yıl

Dostum burda Lehce dil bilmeden is bulman hayal, ona guvenip gelme sakin, burda onemli olan POLONYANIN dilini konusman, ingilizceni okul test edip aliyorur sanirim, ingilizcen yoksa burda yalniz kalirsin azim eder ogrenirim diyorsan simdiden basla iki dilede.

O

Lodz gibi bir yerde, Ingilizcesi ile, 3-5 ay icinde minimum 8-10 ise girip cikan birisini tanidim. Hepsini kendi istegiyle birakti ve isletmeler minimum 2300 zloty veriyordu. Lehce onemli; ancak sadece Lehce ile is bulabilirsin gibi bir ifadeyi neye binaen sarf ediyorsun idrak edemedim... Buna ek olarak sadece Turkce ile ise girilebilecek ve 2600-3000 zloty arasi ucret veren yerler oldugunu da dile getireyim. bahsedildiği gibi kucuk bir sehire giderse, dil ogrenirken daha az zorluk cekecektir.

E

Dostum peki nasil buldu isleri bana bu konuda yardimci olurmusun durum oyleyse, yani arkadasin nasil buldu isi, ben ingilizceme guveniyorum, nasil bir yol izlemeliyim buna cok ihtiyacim var.

Ogul Artuk 5 yıl

Tiye mi aliyorsun anlamadim, da yine de soyleyeyim: Bunlardan birisi Lodz Struga'daki Arap nargilecisi idi. 2500 civari verdi cocuga. Yari zamanli degil ve yorucu bir is. Ne aradigina bagli. Isleri de tek tek dukkanlara sorarak buldu. Lodz cok kucuk bir yer ama dedigim gibi cocuk en az 8-10 tane is buldu. Ben bile sasirdim acikcasi... Yanlis yonlendirmeyelim kimseyi...

Ertuğrul Büyükgülen 5 yıl

Dostum burda bilgilendiriyoruz birbirimizi dalga gecmek yok, el elden ustundur ben sasirdim Krakowdayim ve ise ihtiyacim var cidden, Turkiyede alternatif barlarda ve salas meyhanelerde raki balik garsonlugu yapiodum epey deneyimim var hizmet sektorunda 6-7 seneye yakin formal ingilizcem super olmasada bildigin acip yuzuklerin efendisi okuyorum ingilizce, evliyim ve is eihtiyacim var.

Ogul Artuk 5 yıl

Ha, anladim. Ciddi isen Fujitsu benzeri sirketler Turkce bilen eleman ariyor. Genellikle cagri merkezlerinde calisiyorsun. Dile getirdigim nargilecinin ismini tam olarak hatirlamiyorum ama saniyorum Sisha Bar'di ismi. Struga 95 civari olmasi lazim. Elaman ariyor olabilir hala. Bu arada bahsettigim cocugun Ingilizcesi pek iyi degildi.

Ertuğrul Büyükgülen 5 yıl

nasil basvurabilirim buralara? Ben evliyim ve issizim 6 aydir cok daraldim bildigin gibi degil

Ogul Artuk 5 yıl

Lodz'da girer... Fujitsu, xenox, p&g gibi sirketler var ertugrul kardes, neredeyse bir milyonluk sehir. Arkadasin egitim almak istedigi sehirde bu is imkanlari yok. Lodz, krakow, varsova, wroclaw da lehce olmadan is bulmak daha kolay olur ama iyi bir ingilizceyle. Calismak zorunda olanLr mutlaka buyuk sehir tercih edin, bu sekilde Lehce olmadan is hayatina atilmaniz mumkun olabilir.

M

Abilerim bide çoğu kişi söylüyor ama ben yinede emin olamıyorum bir öğrencinin aylık harcaması ne kadara patlar tl cinsinden söylermisiniz

R

Soyle yapalim: Kafanda butun sorularini tasarla, ardindan ozelden yaz bana. Musait olur olmaz cevaplayayim ben de.

E

Tamam teşekkürler

R

yaşayacağın şehre ve hayata göre değişir 300-400 euroluk bir miktar rahat bir öğrenci hayatını sana sunar. 250 euroya yaşayan öğrencilerde var fakat yaşadıkları ülkeden dahi haberdar değiller, sosyal yaşamları sıfır. Polonya diğer Avrupa ülkelerine göre ucuz olsada Türkiye ile abartılacak rakamsal farklılıklar yok. Sebzeler Türkiye'de daha ucuzken hayvansal gıdalar yani et, süt ve süt ürünleri Polonya'da daha ucuz. Yurt kiraları gayet uygun ama ev kiraları yüksek. Özetle hayvansal gıda tüketen ve yurtta yaşayan bir birey hayatını Türkiye2den ucuza maledebilir am atek basıan eve cıkan biri icin bunu söyleyemeyiz. Herkesten ricam bildiklerinizi özelden paylaşmak yerine burada sayfada yazarsanız diğer öğrenciler icinde emsal teşkil eder herkes okur ve bilgilenir. Bu tip bilgilendirici güzel sayfaların kurulus amacı gelecek tüm arkadasların okuyup Polonya'daki hayatlarını kolaylaştırmaları.

M

Biedrunka var ki hayat kurtarir

O

Merhabalar güzel konulara deginiyorsunuz ben sunu soylemek istiyorum deniz cilik okulu bildiğim kadariyla ingilizce denklik belgesi istiyor ve dersler ingilizce scien almaya sinirinda olan bir sehir yurt ve ev durumunu cozmeden gelmemelisin

R

Amacım yurtta kalmak ama yurt işini nasıl halledeceğimi de açıkçası bilmiyorum yurt hakkında bilgisi olan veya bilgi alabileceğim site verebilecek olan varsa minnettar kalırım

R