İngilizce seviyem düşük Polonya'da okuyabilir miyim?

Lise hayatım bu sene bitti ve üniversiteyi Polonya'da okumak istiyorum istediğim üniversite Szczecin denizcilik üniversitesi fakat ingilizcem yok denebilecek kadar az oraya uyum sağlayabilirmiyim bilmiyorum acaba yardımcı olurmusunuz üniversite okurken ingilizcemin olmaması ne gibi problem yaratabilir ve çalışma imkanı nedir part-time işlerin bulunması zormudur bilgisi olan varsa gerçekten aydınlanmam gerek teşekkür ederim.

R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Lodz gibi bir yerde, Ingilizcesi ile, 3-5 ay icinde minimum 8-10 ise girip cikan birisini tanidim. Hepsini kendi istegiyle birakti ve isletmeler minimum 2300 zloty veriyordu. Lehce onemli; ancak sadece Lehce ile is bulabilirsin gibi bir ifadeyi neye binaen sarf ediyorsun idrak edemedim... Buna ek olarak sadece Turkce ile ise girilebilecek ve 2600-3000 zloty arasi ucret veren yerler oldugunu da dile getireyim. bahsedildiği gibi kucuk bir sehire giderse, dil ogrenirken daha az zorluk cekecektir.

E

Dostum peki nasil buldu isleri bana bu konuda yardimci olurmusun durum oyleyse, yani arkadasin nasil buldu isi, ben ingilizceme guveniyorum, nasil bir yol izlemeliyim buna cok ihtiyacim var.

Ogul Artuk 5 yıl

Tiye mi aliyorsun anlamadim, da yine de soyleyeyim: Bunlardan birisi Lodz Struga'daki Arap nargilecisi idi. 2500 civari verdi cocuga. Yari zamanli degil ve yorucu bir is. Ne aradigina bagli. Isleri de tek tek dukkanlara sorarak buldu. Lodz cok kucuk bir yer ama dedigim gibi cocuk en az 8-10 tane is buldu. Ben bile sasirdim acikcasi... Yanlis yonlendirmeyelim kimseyi...

Ertuğrul Büyükgülen 5 yıl

Dostum burda bilgilendiriyoruz birbirimizi dalga gecmek yok, el elden ustundur ben sasirdim Krakowdayim ve ise ihtiyacim var cidden, Turkiyede alternatif barlarda ve salas meyhanelerde raki balik garsonlugu yapiodum epey deneyimim var hizmet sektorunda 6-7 seneye yakin formal ingilizcem super olmasada bildigin acip yuzuklerin efendisi okuyorum ingilizce, evliyim ve is eihtiyacim var.

Ogul Artuk 5 yıl

Ha, anladim. Ciddi isen Fujitsu benzeri sirketler Turkce bilen eleman ariyor. Genellikle cagri merkezlerinde calisiyorsun. Dile getirdigim nargilecinin ismini tam olarak hatirlamiyorum ama saniyorum Sisha Bar'di ismi. Struga 95 civari olmasi lazim. Elaman ariyor olabilir hala. Bu arada bahsettigim cocugun Ingilizcesi pek iyi degildi.

Ertuğrul Büyükgülen 5 yıl

nasil basvurabilirim buralara? Ben evliyim ve issizim 6 aydir cok daraldim bildigin gibi degil

Ogul Artuk 5 yıl

Krakowdayim

Ogul Artuk 5 yıl

ertugrul Lodz un nufusu krakowla ayni... Varsovadsn sonra bu sehirler var daha buyugu yok zaten Polonyada... Frankfurt frankfurt deriz nufusu 690bindir yani hem krakow hem lodzdan kucuk... Avrupada Turkiye'deki milyonluk sehir sistemi ve gereksiz goc sorunu yok bu sebeple nufus esit dagalmis durumda

Mehmet Küçüktepe 5 yıl

O halde ben arkadasin yanlis anlamamasi icin ifadeye aciklik getireyim. Bursa veya Istanbul ile kiyaslar isek elbette kucuk ama kiyas Konya, Isparta gibi sehirler olursa elbette daha buyuk ve dolayisiyla yasanilir diyebiliriz. Tabii Lodz'un baska yerlerde rastlayamayacaginiz avantajlari da var: Turklerin yogunlukla yasadigi bir yer. Herhangi bir sikintiniz oldugunda yardim almak daha kolay olacaktir. Seven de var, sevmeyen de...

Ertuğrul Büyükgülen 5 yıl