Apartmandaki herkeste internet var ama benim dairem için alt yapı yok diyorlar?

20 kisilik apartmanda evime internet baglaticam bilgisayar uzerinden kontrol edip altyapiniz uygun degil diyorlar.
Altyapi var 5 6 dairede internet var adres veriyorum kapi no 5 diyorum internet icin uygun degil diyorlar, interneti olan kapi komsumun adresini veriyorum daire 2 diyorum "evet bu adreste uygun" diyorlar.
Internet kablolarinin geldigi daireye gittim baktim kablolar resimdeki gibi.
-ust tarafta salkim sacak kablolar var onlarin turk telekom altyapisindan binaya girdigini dusunuyorum
-Alt taraftaki beyaz LAN kablolarinin ise evlere dagilan kablolarin oldugunu dusunuyorum cunku uzerlerinde numaralar yaziyor.
Evlere gittigini dusundugum kablolarin bazilari ve o dis hat kablolari beyaz ve plastik bir parcanin uzerinde birlesmis gibi ve uzerinde 1 2 3 ... 9 0 gibi sayilar var sanirim bu da port olsa gerek?
Birde modem var ne alaka anlayamasamda bu modemden kapiciya Lan kablosu cekilmis uzerine yazilmis ve kapicinin cocugu bedavadan internete girdigini agzindan kacirdi. Internette yasadigim sorun icin bana Hakan abiyi cagir onun internetini AL dedi.(hakan abisi 8 mb hizdaki 50 gb kotali interneti 80 tl satiyor. Nasil oluyor inanin bende anlamadim.)

Kablolara bakip anladigim kadariyla disardan gelen kablo ile eve gelen kablo birlesecek ama bunu ben yapmam yada yaptirmam usulsuzluk olmaz mi o diger stickerlarda turk telekom gelip yapmis olsa gerek ki turk telekom stickeri var. Ama bana hicbir turk telekom ekibi gelip yardimci olmuyor hepsi hosgeldiniz merhaba internet lazimdir abey buyurun biyifindi adres verin bakiyoruz deyip ayni islemleri yapip en son bilgisayar basindan altyapiniz uygun degil diyorlar. Yahu Alt yapi dedikleri lanet bu degil mi?
Biride gelip bakmiyor arkadas. Napicam bana bir yol yordam

com-35gmiv64vz598zprymu4.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Sonları okuyamadım o daire olayı benimde başıma geldi. Benim dairemde uygun görünmüyor başka dairede görünüyordu. Görevli de işlemleri uygun olan daire üzerinden yaptı ama benim daireme bağlandı. Siz de öyle deneyin. Superonline benimki.

A