Askere giderken ne götürmeliyim?

Arkadaşlar biri birşey diyor başkası birşey diyor, saglıklı bilgi istiyorum gercekten.
Askere giderken net olarak ne götüreceğiz? Biri diyor kilit götürme, diğeri diyor götür valizini kitleyebilirsin. Biri diyor onu götür, biri diyor götürme,
Bu arada görev yerim
HV. ER EĞT. TUG. K.LIĞI/KÜTAHYA burada askerlik yapmış olanlar varsa da azıcik bilgi istiyorum. Simdiden tesekkürler.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Bir de aklını götürme. Şarteli indir. Mal mod on

A

Askerde herşeyin bir nedeni ve bir açıklaması vardır. Bırakın bu yıllardır süre gelen geyikleri.

Muhammed Hocam 5 yıl

Neyin açıklaması var biz bilmiyoruz. Bir de askerde iken oturup bunları düşüncesine gerek yok. Ya da bunları kafaya takmasina.

Ali Dedeli 5 yıl

Bahçedeki ağaçları her gün saymanın açıklaması nedir

Mehmet Altınsöz 5 yıl

Arıza yapan bir envanteri tamir etmeden senelerce cansız bir şeyi cezalandirarak öyle bırakmanın mantığı nedir?

Safa Akkar 5 yıl

iki universite bitirmiş adam da orda, kendi adini yazmaktan aciz adam da orda.. Boyle ceşitli bir kalabaligi (ustelik cogu da silahli dikkat ediniz) dizginleyebilmek icin takdir edersiniz ki kullanilabilecek en son yontem bildigimiz anlamiyla mantiktir. Askerdeki mantık, sivil hayattaki mantık gibi çalışmazzzz! evet, tufeğe veya tanka ceza verilir.. Şansli azinlikta, yani egitimli ve kafasi calişan biriyseniz buna gotunuzle gulmeniz normaldir ancak birkac metre ilerinizdeki okuzun "ulan bugun tüfeğe ceza veren yarin bana kimbilir ne eder?" diye icten ice tirsmasiyla ordu zaten amacina ulaşmış gülümseyerek susmaktadır bir donem, askerde koşu sirasinda surekli yat-kalk! Şeklinde yapilan sabah çalışmaları alaya alınmıştı medyada.. Hic kimsenin aklina gercekten gelmedi mi diye merak ediyorum, oluşturulmaya çalışılan şartlı refleks bir muharebe aninda kurşun sesleri arasinda "yat" duydugu anda kapaklanan kac askerin hayatini kurtarir. velhasil, milletce eleştirmek genlerimizde var. Cozum uretme/alternatif gosterme konusunda da bir o kadar beceriksiziz o ayri. Velhasıl kelam askerde en çok ihtiyacınız olan akıldır. Aklını girişte nizamiyede bırakanların asker anıları genelde "komutan beni dövdü" tarzındadır.

Muhammed Hocam 5 yıl