Bakara 173 de Allah adına kurban edilen her şeyin yenilebileceği anlamı çıkar mı?

Bakara 173 derki: O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah'tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.

Bundan ben fare bile yersen helaldir anlamı çıkarırım tabi Allah adına kesilmiş olmak kaydıyla.
Siz ne düşünüyorsunuz?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Simdik hayatinda domuzla hic bir baglantisi olmayan birisi icin domuz haram deyip pis deyip kenara birakmak, kolay bir sey .
Ben Almanyada yasiyorum bu hayvanin jelatini burada her seyin icerisinde var, kayitsiz sartsiz her besin ürününde kullaniliyor, almanyada yasayipta ben yemedim diyen yalan söyler .
Almanlar saglik konusunda bizden cok daha gelismis bir millet, evet domuz eti icin cok saglikli demiyorlar cok yagli oldugu icin ama bunun disinda domuz eti icin anlatilan yok etin icinde su kurtcuk var yok genetigi insanla yuzde 90 bilmem kac ayni gibi hikayeler sadece zirva, koca dunya bu hayvani tuketiyor ve ortada bir problem yok.

Insan beyni ete ihtiyaci olan bir mekanizma, islam alemide ete muhtac bir alem. Yani insan beyninin gerek duydugu protein ihtiyaci domuz denen 3 ayda buyuyen bu hayvanla cok kolay bir sekilde karsilanabilecekken, birileri bize hinzir domuzdur dedigi icin, birileri DOMUZU PIS GÖRDUGU icin koca bir alem kendisini etden mahrum birakiyor .
Ben bunun mantigini göremiyorum

C