Başörtüsü islami bir üniforma mı?

Arap kültüründe kadınların varlık olarak pek bir önemi yok. özellikle islami kesimde bu daha belirgin bir durum. Kadınları dış dünyadan tamamen soyutlamis, hizmet ve eğlence objesi olarak görmüşlerdir. Kadının yaptığı hersey yalnıs ve şeytani birsey olduğunu düşünür, savunurlar. O yüzden kadınları her anlamda kapatmislar. Tek tip bir kıyafet makul görülmüş.

Bana göre başörtüsü islami bir üniforma...

Aksini düşünen varmi?

com-hn8h4rozj38kwtcsl9nd.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Üniforma gibi. Yoksa bu kadar mücadele, yaygara ve zorunluluk olmaz. Ben bir çok insan biliyorum aile ve çevre baskısı ile kapaniyorlar. Bu istemedikleri bir durum ve bundan dolayı içinde dine karşı bir nefret duygusu oluşmaya başlıyor.

T

Dinde zorlama yoktur prensibi var sen hiç zorla camiye sokulan insan gördün mü ülkemizde, cahil oldugunuz konularda ahkam kesmeyi birakin, inancının gereği olarak kapanan olduğu gibi farklı amaçlarla kapananlar da var bu durum genelleme yapmanızı gerektirmez.

Muharrem Floydian 6 yıl

Babam döve döve hatim etmem için Kuran kursuna gönderdi. Yasin suresini ezberlediğim halde Fatiha'yı bile okumadım. Su borularıyla dayak yedim. Sence ben bilmediğim konuda ahkam kesiyor olabilir miyim? Ve ben bu zorlama yüzünden dinden ve dincilerden nefret ediyorum!

Yağmur Özgörüş 6 yıl

Tarih öncesine bakarsanız başka Hz muhammed kılıç zoru ile bir çok insanı islami kabule zorlamis. Öte yandan abbasilar ve emevilerin yaptığı zulümler az değil. Hele Türkleri zorla islam dinini kabul ettirmek için bir çok katliamlar yapılmış. Talkan ve curcan katliamı buna örnektir. Ve bugün isidin yaptığı katliamlar. Bunları geç bir çok aile içinde bu zorlama vardır. Zorlama yoktur diyen neden islami kabul etmeyene tahammül etmiyor

Tahsin Eranıl 6 yıl

Hakan Peçen Haklısın aslında. Muhammed adet olana kadar 6 yaşındaki karısına dokunmamış. 13üne gelmesini beklemiş. Çok kibar bir beymiş kendisi.

Yağmur Özgörüş 6 yıl

Hakan Peçen neden arkadaşlık isteği gönderdin? Burda tartışmaz mısın?

Yağmur Özgörüş 6 yıl