Başörtüsü islami bir üniforma mı?

Arap kültüründe kadınların varlık olarak pek bir önemi yok. özellikle islami kesimde bu daha belirgin bir durum. Kadınları dış dünyadan tamamen soyutlamis, hizmet ve eğlence objesi olarak görmüşlerdir. Kadının yaptığı hersey yalnıs ve şeytani birsey olduğunu düşünür, savunurlar. O yüzden kadınları her anlamda kapatmislar. Tek tip bir kıyafet makul görülmüş.

Bana göre başörtüsü islami bir üniforma...

Aksini düşünen varmi?

com-hn8h4rozj38kwtcsl9nd.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Tahsin

Karşı düşünen yoktur!

Çünkü “karşı” olan “düşünme” yoksunudur!

Düşünen “inanmaz”!

İnanmanında düşünce ile uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur!

C

Bence yalnıs bir düşünce. İnsan önce düşünür, sonra bu düşünceyi bir mantığa oturtup kabul eder ve son olarak inanır. Yani inancı oluşur. Düşünce ve mantık yolu ile kabul edilmeyen hicbirsey de inanç oluşmaz. Düşünce = inanç

Tahsin Eranıl 6 yıl

Tahsin Eranıl İnanmak, bir şeyi doğru, gerçek olarak kabul etmektir. Ama onun “gerçek” olduğunu “bilmek” değildir! İnanan, inandığından bilemez. Bilmek “düşünce” ile başlar. Düşüncede önce bir konum saptanır. Ardından o konumun içinde oluşumlar gözetlenir. Aralarındaki bağlaşıkların işlevleri kümelenir. O kümelerin alt paydaları saptanır. O alt paydaları arasında benzerlik kuralları bulunur. Ortaya bilinçsel öğelerden oluşan bir görüntü çıkar. O görüntünün doğadaki benzerleri ile tutarlılığı saptanır. Bu saplantının son durağına “kanıtlama” denir. Kanıtlama yinelenebilmeli oldumu o yolun sonundaki durakta varılan konumun adı “bilinçtir”! Bilincin “inanmakla” uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur! Tüm bu düzenin adı “düşünmektir”, inanmak değildir!

Candan Özkonak 6 yıl

Bir bilgi doğru olsa dahi onu kabul etmiyorsan, senin için o bilgi doğru değil. Kanitlansa bile. Kabul ettiğin zaman o bilginin doğruluğuna inanirsin. İnanç kabul ile başlar. Kabul ise düşünce mantığı ile başlar. Zaten yazdıkların da bunu söylüyor aşağı yukarı.

Tahsin Eranıl 6 yıl

Tahsin Eranıl Siz bulutsuz bir gece göğe bakmasanızda, onu “kabul” etmesenizde, dünyanın “ay” diye tanımlanan bir uydusu var ve o uydu pek uzun bir süreden beri, o bakmadığınız ve kabul etmediğiniz ortamdada orada ve de orada olacak, kalacak ! Her kez yansız bir algı ve somut biçimde kanıtlanabilen, varlığından kaynaklılar “kabul” gerektirmez. Gerçekleri kabul edemeyen ayakkabılarının yanında yürür!

Candan Özkonak 6 yıl