Bebeklerde alerji teşhisi koymak için tepkisi bağırsakta olan bebeklerin belirtileri neler?

Merhabalar;henüz alerji teşhisi konmadı fakat kanlı mukuslu kaka ve iştahsızlık var. Tepkisi bağırsakta olan bebek anneleri diğer şikayet ve belirti olarak neler yaşadınız?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Bilemiyorum ama bize dr miz alerjik bebeklerin genelinde kilo alımı ve uzaması çok yavaş olur. Sizinki de alerjiden kaynaklı dedi bize.

N

2-2.5 ay civar alerjik olduğunu belirtilerden fark etmiştim. 3 tane ayrı dr ye götürdüm bakın bizde şu şu belirtiler var süt alerjisi olabilir mi diye. Ama 3 ü de kesinlikle böyle bir şeyin olmayacağını söyleyip tahlil tetkik vb bir araştırmaya gerek görmeyerek gönderdiler. Ama 4. ay sonunda kakasında kan gelince tahlile veya araştırmaya gerek yok kakadaki kan süt alerjisinin kesin ispatıdır dediler.

Nuray Erben 5 yıl

Yani doktorları inandıramadım ben kendim fark ettiğimde dolayısıyla diyete de geç başlamış oldum geç teşhisten dolayı

Nuray Erben 5 yıl

Son 15 günde yedirdiğiniz şeyler içerisinde süt ve süt ürünleri, yumurta, tavuk eti, dana eti, balık eti, fındık, fıstık, ceviz vs varsa bunları vermeyi kesip, bir de o şekilde bakmak lazım sanki ishalin kesilip kesilmeyeceğine.Bu şekilde ishal kesilirse zaten alerjik demektir

Nuray Erben 5 yıl

Tabi tahlilerinde başka herhangi başka bir şey çıkmadıysa bakteri, virüs bakımından o zaman diyet ile bakmak gerekiyor sanırım. Tabi doktorunuza da danışarak başlamalı, başlanması gerekiyorsa diyete de.

Nuray Erben 5 yıl

Bazı alerjiler sonradan da gelişebiliyormuş maalesef. O güne kadar alerjisinin olmadığı bir şeye ya da şeylere alerji de geliştirebiliyormuş çocuğun bünyesi maalesef.

Nuray Erben 5 yıl

Aynı zamanda emziriyorsanız, çocuğa vermeyeceğiniz şeyleri sizinde yememeniz gerekiyor maalesef

Nuray Erben 5 yıl