Big bang aynı şekilde bir daha gerçekleşse her şey yeniden aynı mı olurdu?

Big bang aynı şekilde bir daha gerçekleşse her şey yeniden aynı mı olurdu? Mesela gezegenimiz oluşur muydu?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

big bang zaten sonsuz defa gercekleşti, içinde bulundugumuz anda bile sonsuzca big bang oluyor ve gelecekte sonsuz big bangler olmaya devam edecek.. Bazı evrenler (sonsuz sayıda) bizimkine benzer üstelik bizim ki gibi gezegenler ve hatta dünya dinazor kelebek ve akıllı insan barındırır, bazıları saniyelerce bile varlık gösteremeden kaybolur bazıları ise trilyonlarca yıl boyunca (belki de sonsuza dek) genişler.. Soru hatalı.. Sen sadece 1 big bang var o da içinde yaşadığımız evreni var etti sanıyorsun.. Yanılıyorsun..

S

Söyledikleriniz muhtemelen doğru. Zira kuramsal fiziğin bütün çıkarımları ekstra boyutların ve paralel (veya çoklu) evrenlerin varlığını zorunlu kılmaktadır. 9 farklı çoklu evren modeli bulunmaktadır. Ancak yine de somut (ya da en azından dolaylı) bir kanıt bulmadan "var" diyemeyiz.

Barış Ocalan 5 yıl

matematiksel olarak açıklanabilir gerçekleri, 3 boyutlu algımızla özümseyemiyor olmamız varlığı kanıtsız kabul etmemiz anlamına gelmez ki...

Sinan Candur 5 yıl

İşte matematiksel olarak açıklananların gerçek olması gerekmez. Gerçeğe ulaşmak için ilk adımdır bir kuramı matematikte ifade edebilmek ama dolaylı da olsa ufak bir bilimsel kanıt gereklidir.

Barış Ocalan 5 yıl