Bir kaç ışık yılı uzaktan dünya'ya baksak geleceği mi görürüz?

Dünyanın birkaç ışık yılı ötesine bir araç yollasak ve bu aracı dünyaya doğru çevirip görüntü alsak. ( Hayal gücü serbest ) Şuan kendi geleceğimizi mi görürüz.

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Anlamadim? O kadar büyük bir mesafeden dünyanın görüntüsünü almak yani dünyadan gelen ışınları kaydetmek demek dünyanın geçmişteki görüntüsünü görmek demek degilmi? Bir de kaydedilen görüntünün tekrar dünyaya gönderilmesi var ki baya geçmiş bir göruntu elde edilir. Şöyle düşün çok uzaktaki bir yildizdan dunya gorulemez çünkü dunya olusumundan itibaren yansıyan ilk işin bile daha o yıldıza ulasamamistir çünkü. Ulaştığı anda dünyanın ilk oluştuğu görüntüsü elde edilecek. Ya da tam tersi bizim geceleyin gördüğümüz yıldızlar onlarin bir kac milyon yil onceki goruntuleri...

B

Daha büyük ve uzak düşünelim samanyolunun hemen dışından bakan bir gözlemci galaksinin çok hızlı döndüğünü görür ama içinden herşey durağanmış gibi görünür.

O

Gecmisi gorursun ama isik hiziyla gondermelisin

U

Eger yeterince hizli gider ve yuksek uzaklikta goruse el verisli bir teleskopla dunyaya bakilirsa ilk insan nasil olustu gorulebilir izlenebilir.

U

5 ışık yılı uzaklığa anında bir araç yollasak ve fotograf çekse dünyanın 5 sene önceki halini görür, çünkü 5 sene önce yola çıkmış ışınlar daha yeni oraya ulaşmış olacak. Ve bu görüntünün geri dünyaya yollanması da 5 yıl sürecektir. ( Araç anında geri dönmediği sürece.) Yani o fotoğraf bize ulaştığında 10 yıl öncesini görmüş olacağız.

B

Gecmisimizi goruruz.

M

Geçmiş görünür

İ

Tamam geçmişi görürüz eğer aracı bigbang yaşandığı yere cevirirsek bu seferde evrenin oluşumunu gozlemleriz değil mi?

M

Çoklu evren teorisi var. Bizim evrenimizden farklı evrenler olduğu iddia ediliyor. Eğer ki zamana bağlı olarak başka bi evrene geçersek belki görünür. Hep ihtimal bi yerden sonrası net bilgiler de yok

İbrahim Bulanik 6 yıl

Ibrahim her evrende bir patlama olmali coklu evrenler var ise? Yani goruruz ama eger dunyanin oldugu yerde veya yakinlarinda olduysa goremeyebiliriz onemli olan o noktayi saptamak sonra o noktadan uzaklastirip bakmak lazim.

Umutcan Kip 6 yıl

Her saniye farkli bir evrene gecis yapiyoruz her saniye yeni evrenler doguyor /*zaman = yeni olasiliklar = yeni evrenler.*/

Umutcan Kip 6 yıl

Peki bu fotoğraf makinesi teorisi ne. Eğer fotoğraf makinesini uzaya cevirdigimizde o bizim başımızın arkasını çekmesi.

Musa Gezeroğlu 6 yıl

Anlayamadim

Umutcan Kip 6 yıl

Uzayda ışınlarının en son ulaşacağı yer neresi olur? Dünyayı baz alırsak gene döneceği yer Dünya mıdır yoksa yok mu olur?

M

Dünya bi ışık kaynağı değil yansıtıcı. O yüzden tekrar gelmez.

İbrahim Bulanik 6 yıl

Hayır öyle değil mesela bir teleskop ile baksak tekrar dünyayı gorurmuyuz yani başımızın arkasını .

Musa Gezeroğlu 6 yıl

Evren hala genisliyor bunu genisleme bittigi zaman kavrayabilecegiz

Umutcan Kip 6 yıl

Zaten o kadar muthis bir teleskop dunyadaki imkanlarla yapilabilirmi bence buda guzel bir soru

Umutcan Kip 6 yıl

Evrenin genişlemesi bitince küçülmeye başlayacak zaman tersine dönecek bu da benim teorim

İbrahim Bulanik 6 yıl

Musa Gezeroğlu senin dediğin yılan oyunu hesabı sürekli ilerlersen en sonunda yine aynı yere geleceksin diyorsun. Ancak bunun bildiğim kadarıyla bir kanıtı yok, bigbangı göremeyiz sanırım ama ilk oluşmuş galaksiler görülebilir. Biz sadece bilinen evreni biliyoruz belki bildiğimiz bu evren dünyamıza göre bir atom kadardır daha ilerisini bilemiyoruz. Belli hesaplamalarla hemen hemen 93 milyar ışık yılı genişlikte evren, yani sonu olmayan bir evren olabilirde, sınırı olan bi evrende olabilir yada dediğin gibi bir yere sürekli gidersen yine sonunda aynı yere gelebiliyorsundur, henüz bilecek kadar gelişmiş değiliz.

B

Birde şöyle bir ihtimal var hem genislerken hemde sinirli bir evren olabilir.

Musa Gezeroğlu 6 yıl

Çok fazla ihtimal var gerçeği bilmek şuanlık imkansız gibi görünüyor.

Buğrahan Alcan 6 yıl

İzafiyet teorisi çoktan çöktü. Bence hayallerimizi başka şeyler üzerine kurmalıyız.

O

Neyle cokerttin bari

Umutcan Kip 6 yıl

Kanıt var mı coktugune ilişkin.

Musa Gezeroğlu 6 yıl

Ee Osmanlı da çöktü Hala Neden hayal kuruluyor.

Musa Gezeroğlu 6 yıl

Kuran boşa kuruyor ))

Osman Ünat 6 yıl

Bi yorum yazdık hemen saldırıyorsunuz ya. Dalga geçmek yerine tez isteyin teori isteyin delil isteyin bari. Ön yargı bu siteye yakışmıyor.

Osman Ünat 6 yıl

Gelecekteyken, fotoğrafın çekildiği anı görürüz. Yani geçmişi.

E

Dünya üstünde Yıldız geçidi halkası.. Büyük bir güç kaynağı koordinat yapay zeka taşıyan bilgisayar ... Gök bilimi yüklü hafıza... Bu makine taslağı... Eski medeniyet lerden toplanmış bilimle desteklenip ve yeni buluşlar harikulade proje ve planlar... Işte bunları bir araya getirecek işler ik hale getirecek Nicola Tesla gibi bir bilim adamı ve ekib..... Hayal... Araştırma... Bilim... Çalışma... Zeka... Neden olmasın... Işık hızı bizim zihnimize kazınmış... Taş çağı tunç çağı orta yeni yakın bilim çağları hep değişkendi.. Bu çağlardaki kullanılan enerji maddeleri hep çağla birlikte çağ atladı. Demir ateş. Kömür.. Barut.. Petrol... Bor !..... Işık hızı teorisi artık yetersiz.. Yeni jenerasyon bulunmalı.. Yoksa 1000 ışık yılı daha geri kalacağız. ..

H