Güzel bir şeye değinmişsin bence ışık ve karanlık aynı şeydir karınlık ışığın yokuluğudur bana kalırsa karanlıkta bir ışıktır ikiside aynı şekilde hareket eder )
Karanlık diye bir şey yoktur. Tıpkı soğukluk diye bir şeyin olmadığı gibi. Karanlık (soğukluk) bizim ışığın (sıcaklığın) azlığına ve/veya yokluğuna verdiğimiz isimdir. Işık fotonlardan oluşur ve bu terimle elektromanyetik tayfın gözlerimizle görebildiğimiz frekans aralığı kstedilir: Yaklaşık 400 - 800 THz aralığı. Fotonların özellikleri ise, (frekansları, hızları) ölçülebilir. Prizma ile frekanslarına (renklerine) ayrılabilir, merceklerle bir odak noktasında toplanabilir, uygun frekanslı fotonlarla elektronlar yörüngelerinden koparılabilir vs. Karanlığın ise fiziksel olarak ölçülebilecek bir özelliği yoktur. Fakat fotonların frekansı bu aralıkla sınırlı değildir elbette. Bunlar gözlerimizle göremediğimiz frekansları da kapsar. Kızılötesi, morötesi, mikrodalga, x-ışınları, radyo- ve tv-dalgaları gibi. Çevremiz ve atmosfer bu frekansta fotonlarla ("ışıklarla") dolu olduğu halde, göremiyoruz ve biz yine de bu durumu (mesela uzayı) karanlık terimi ile ifade ediyoruz.
Hocam soruyu biraz açar mısın
Karanlığın hızı ölçülebilmişmidir diyeyim soruyuda yanlış sormuş olabilirim ışık hızını düşünürken aklıma karanlık geldi
Sanırım bende hata var ışık hızının tersini düşünürken ışığın zıttı geldi aklıma
Karanlık madde ile ilgili olabilir
Karanlığın hızı değilde
Yoğunluğu ölçülmüştü
Evrende neden hız sınırı var bu da bilinmiyor
Güzel bir şeye değinmişsin bence ışık ve karanlık aynı şeydir karınlık ışığın yokuluğudur bana kalırsa karanlıkta bir ışıktır ikiside aynı şekilde hareket eder )
Oda bir mantık Tolga Eskitürk evet yavaş yavaş güzel cevaplar gelecek sanırım
Işık karanlıkta sogurulur. Kara cisme ışık tuttuğunuzda kara cisim ışığı sogurmaktadir. Yani hızında bir değişiklik olmadığını biliyorum.
Karanlık diye bir şey yoktur. Tıpkı soğukluk diye bir şeyin olmadığı gibi. Karanlık (soğukluk) bizim ışığın (sıcaklığın) azlığına ve/veya yokluğuna verdiğimiz isimdir.
Işık fotonlardan oluşur ve bu terimle elektromanyetik tayfın gözlerimizle görebildiğimiz frekans aralığı kstedilir: Yaklaşık 400 - 800 THz aralığı.
Fotonların özellikleri ise, (frekansları, hızları) ölçülebilir. Prizma ile frekanslarına (renklerine) ayrılabilir, merceklerle bir odak noktasında toplanabilir, uygun frekanslı fotonlarla elektronlar yörüngelerinden koparılabilir vs. Karanlığın ise fiziksel olarak ölçülebilecek bir özelliği yoktur.
Fakat fotonların frekansı bu aralıkla sınırlı değildir elbette. Bunlar
gözlerimizle göremediğimiz frekansları da kapsar. Kızılötesi, morötesi, mikrodalga, x-ışınları, radyo- ve tv-dalgaları gibi.
Çevremiz ve atmosfer bu frekansta fotonlarla ("ışıklarla") dolu olduğu halde, göremiyoruz ve biz yine de bu durumu (mesela uzayı) karanlık terimi ile ifade ediyoruz.
Karanlık diye bir şey yok. Işık olmayan yer var sadece
Akp hızında
300.001 km/sn