Işık hızında seyahat ettiğimizde biyolojik olarak yaşlanır mıyız?

Herkese merhabalar bir sorum vardı.

Işık hızında 30 milyon ışık yılı uzaktaki bir gezegene seyahat ettiğimizde, bilincimiz bunu bir anlık olarak algılasa da biyolojik olarak yaşlanır mıyız ?

R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Yürek dayanmaz o hiza

O

Diyelim ki bir sekilde oldu

R

zaman durur ama metabolizma devam eder yani 30 milyon ışık yılı uzaklıktaki gezegene varırız ama varacağımız süre içindeki zamanda bedenimiz normal hızla metabolizmasına devam eder daha da hızlı olması gerekiyor

H

teşekkürler cevabımı aldım

Ramazan Pişmişoğlu 6 yıl

rica ederim

Hasan Caran 6 yıl

Zamanın yavaşlaması demek, tüm mekanik faaliyetlerin yavaşlaması demek. Vücut metabolizmanız da aynı şekilde yavaşlardı. Zaten bu yüzden ikizler paradoksu ortaya çıkıyor. İkizlerden biri genç kalırken diğeri yaşlanıyor.

Ö

Peki metabolizmanın duracağı seviyeye kadar bir hızlanma söz konusu mu ?

Ramazan Pişmişoğlu 6 yıl

Kendi düşüncemin doğruluğu adına soracağım: İkizlerden hangisi genç, hangisi yaşlanacak ?

Hasan Caran 6 yıl

Zaman ne kadar yavaşlarsa, metabolizma da o kadar yavaşlar. Zaten zaman dediğimiz kavram, mekanik olayların gerçekleşmesi için tanımlanan bir şeydir. Salt bir zaman kavramından söz etmek mümkün değil, zaman daima görelidir. Işık hızına ne kadar yakın bir hızda giderseniz, zaman o kadar yavaş akar, yani mekanik faaliyetler o kadar yavaşlar.

Ögetay Alcer 6 yıl

Işık hızına yakın hızda seyahat eden ya da büyük bir kütle çekimsel alanda bulunan kişi için, olmayana göre zaman daha yavaş akar. Yani uzayda ışık hızına yakın hızlarda seyahat eden ikiz daha az yaşlanır.

Ögetay Alcer 6 yıl

Tam da aklımdaki gibi, teşekkür ederim

Hasan Caran 6 yıl

30 milyon yil surer seyahat

K

Bilincin onu anlık olarak algılaması için mutlak sıcaklığa yakın derecelerde bedenin o yolculuk boyunca dondurulmuş olması gerekir (veya baska bir şekilde yaşamsal fonksiyonların durdurulması).. Yolculuk bitip uyanınca da zaten bilinçle beraber vücut da anlık olarak tekrar hayata döneceği için yaşlanma olmazdı.. Yani zihin ve bedeni birbirinden ayrı kesinlikle düşünemeyiz..
Ne demiş bir büyüğümüz; "Beden, zihin olmadan yaşayamaz."

Ö

Teorik olarak ışık hızında zaman durur o nedenle hiç bir şekilde yaşlanmazsın. Hız arttıkça zamanın yavaşladığı ispatlanmıştır, zamanın yavaşlaması tüm moleküler tepkimeler (biyolojik yaşam da dahil) için geçerlidir. Ancak biyolojik yaşam düşük hızlarda mümkündür bu nedenle ışık hızı için söylediklerimiz tamamen varsayımdır.

B

Işık hızına ulaşınca (ki bu, maddeler için imkansızdır) zaman durmaz dostum. Zamanın ışık hızında durması sadece kütlesiz fotonlar için geçerlidir. Kütleli varlıkları imkansız olsa bile ışık hızına çıkardığımızı varsayalım. Böyle olsa bile sadece zaman daha da yavaşlamış olurdu.

Önder Ruhu 6 yıl