Bir müslüman neden dininin gereklerini yerine getirmez?

Dinim islam diyip; hiçbir şartı ve İbadetleri yerine neden getirmez insan?

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
70
70 CEVAP

Doğarken kimse sormaz zaten bir bebeğe bunu kafa kağıdına islam diye geçerler öyle bilir öyle kalır büyüdüğünde de sorgulamaz korkar soranada islam der peki dinim islam deyip ibadetlerinide yapan denyolar neden haram yer yada her türlü pisliği yapar keşke bunu sorsaydın

A

Müslüman olsan bilirdin

Uğur Kağızmanlı 6 yıl

Keşke islamı gerçekten yaşayabilseniz. İslamı karalamak için ellerinden geleni yapan, yalanla, dolan ve fitneyle sizleri bu dinden soğutan insanlara burada sizin sorduğunuz sorunun cevabını yine siz verseydiniz.

Turgay Ölçer 6 yıl

Ingiliz fransiz yada bilmem ne milletten, hangi uyruktan irktan dogarsa dogsun her insan müslüman olarak dogar.

Kara Abuş 6 yıl

Mükemmel olan insanlar değil İslamdır, o denyolar dedikleriniz gaflettedir, ve herkes yaptığı yanlışın hesabını verecektir. Allah Zilzal suresinde şöyle buyuruyor: Kim zerre miktarı hayır işlerse onun karşılığını alır, kimde zerre miktarı kötülük işlerse onun karşılığını alır.

Ahmet Ecce 6 yıl

Kara Abuş var mı buna ispatın bunu sadece islam olarakta sormuyorum hangi din olursa oldun varmı doğar doğmaz bir dine mensup doğan biri için ispatın

Arzu Geçmez 6 yıl

Dine mensup olunmaz da, doğulmaz da. Her insan müslüman olarak doğar yaşadığı ülkenin inancı ne olursa olsun. Müslüman demek allahın birliğine ve onun tarafından yaratıldığına inanmak demektir. Her insan doğduğunda genlerine kodlanmış bu bilgiyle doğar dolayısıyla müslüman olarak doğar fakat sonradan inancını şekillendirmek kendine ve nefsine bırakılmıştır yani sınava alınmıştır. Senin gibi. İnanmak Dinlerin görevi sadece tebliğdir, taraftar toplamak değil.

Turgay Ölçer 6 yıl