Bir müslüman neden dininin gereklerini yerine getirmez?

Dinim islam diyip; hiçbir şartı ve İbadetleri yerine neden getirmez insan?

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
70
70 CEVAP

Bu soruyu kendiniz icin soruyorsaniz anlarim.. Baskalari icin soruyorsaniz oyle bir hakkiniz yok.. Bu soruyu Allah sorabilir siz soramazsiniz..

A

Dinde zorlama yoktur ama kafirlerin dine girip girmeme konusunda, muslumanin kafir gibi yasama luksü yoktur, turkiyede halkin çoğu hanefidir dogu bolgelerinde şafii de vardir, namaz kilmamanin hukmune hanefi ve şafi ye gore bakin yalniz Allah mi sorar yoksa cezasi var mi.

Gursel İşgüden 6 yıl

Ben soruyu sorana soylemistim.. Benim inancim bu sekilde.. Mezheplere inanmam.. Kuran okurum.. Bilmemkimin yorumu beni alakadar etmez.. Kuranda salati ikame etmemenin cezasi yoktur.. Ayrica muslumanip deyip kurani 1 kez bile anlayacagi dilden okumamis insanlarin kulaktan dolma bilgiyle din alimi kesilmelerinden bikmis durumdayim..

Ayşen Veznedar 6 yıl

Çok yerinde bir soru sizi baya rahatsız etmiş

Rabia Asit 6 yıl

Beni rahatsiz etmesi normal, sorun sizi rahatsiz etmemesinde..

Ayşen Veznedar 6 yıl

Ayette diyor ki Ey Muhammed sakin uzulme biz seni onlara elci olarak gonderdik onlarin yapmis oldugu sevap ve gunahlardan mezul degilsin. Amelse benim amelim gunahsa beni, gunahim. Tanriya bunun cevabini benim yerime sen vermeyeceksin. O yuzden kimin ne yaptigi yapmadigi kimseyi baglamaz. Ama memleket oyle bir hale gelmis ki arkadasin dedigi gibi 1500 yil once inmis ve ilk ayeti oku olan inancini temsil eden kitabi okumaktan aciz insanlar cevremizde din alimi olup Tanri gibi kisi... Leri yargiliyorlar.

Ziya Keretli 6 yıl

Isin birde su yani var Ziya Keretli , kisi kendisi her inancina tam olarak uymussa belki karsisindakinden de bekler (hesap sormak asla degil). Kim o gunahsiz insan, nerede, varmi? Kuranda yusuf peygamberin bir sozu gecer: "nefsimi temize cikaramam" der.. Ne demek bu.. Kendimi temize cikaramam diyor yani..

Ayşen Veznedar 6 yıl