Bir müslüman neden dininin gereklerini yerine getirmez?

Dinim islam diyip; hiçbir şartı ve İbadetleri yerine neden getirmez insan?

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
70
70 CEVAP

aslında dinim islam demiyordur o kişi
taa en başa dönelim..
yeni doğuyorsun ve eline 'islam' yazan kimlik tutuşturuyorlar.

I

Eğer daha da başa gidersek devir inancına göre tüm ruhlar Müslüman olduklarını söylüyorlar

Melike Günyildiz 6 yıl

nasıl yani 'ruhlar' derken? mitolojiye mi gidelim yani:) Thor mesela benim Tanrımdır ve herhangi bir ruhani inancı da yoktu.

Ibrahim Çelen 6 yıl

Ibrahim Çelen kusura bakmayın düşündüğümü aktarırken yanlış yorumlanacak kelimeler seçmişim. Anlatmak istediğim şey ezeldeyken Allah'a verdiğimiz sözdü. Bu konuyla ilgili bir bilginiz yoksa incelemeniz için link de göndereyim.

Melike Günyildiz 6 yıl

http://www.imamiskenderalimihr.com/kitaplari/kurandaki_islam_tasavvuf_ve_mutluluk/rhS.aspx?bolumID=13

Melike Günyildiz 6 yıl

ezeldeyken Tanrı'ya, kim nasıl bir söz vermiş açabilir misiniz? beni henüz tanımıyorsunuz şöyle özetleyeyim.. ben ilimci değil, bilimciyim.

Ibrahim Çelen 6 yıl

ayrıca tepe yorumumdan çıkmayalım lütfen.. Bkz. Orada ne demek istemişim.

Ibrahim Çelen 6 yıl

Ibrahim Çelen ne demek istediğinizi anlamıştım fakat daha önceden de söz verdiğimizi belirtmek istedim. İlimci değil bilimciyim sözünüzün de yanlış olduğunu düşünüyorum. Uzaydan bir noktanın yerini bulmak için koordinatlara ihtiyaç vardır ve bu yüzden (x, y) sistemini kullanırız. Sadece x doğrusuna bakarak bir yerin konumuna ulaşmak zordur. Aynı şekilde sadece bilimle hareket edip, ilimle bilimin kutuplaşmasını sağlayınca da düzgün sonuçlara ulaşmak zordur.

Melike Günyildiz 6 yıl

iyi de sözünü ettiğiniz 'ilim' yine aynı yerde bahsettiğiniz 'uzay-sistem-koordinat' gibi tanımları ret ediyordur. ben, somut olarak atmosfer dışındaki mekanizma ile yarın yağmur yağacak diyebiliyorken siz 'Tanrı bilir' diyerek beni soyut bir şekilde öteliyorsunuz öyle birşeydir yani

Ibrahim Çelen 6 yıl

Ibrahim Çelen şöyle ki bahsettiğimiz bilimi oluşturan insanlar, Müslüman bilim insanlarının kitaplarından notlar alarak günümüz bilimini oluşturmuşlardır ki bunları orijinal kitaplarını incelerseniz görürsünüz. Ayrıca "Tanrı bilir." Şeklindeki ifadenin kullanılmasından ben de nefret ederim ve bunun dinime çok da uygun olmadığını savunuyorum. Ne yazık ki insanlar inandıkları şeyleri kendilerine göre yorumlayıp, doğru yoldan sapabiliyorlar. Bana göre artan bilgiyle Allah'ın kudretine tanık oluruz, eksiklikle değil. Mesela sıcak sobaya elimizi değdirdiğimizde sinir hücrelerinin birbirini uyarmasıyla elimizi çekeriz. Bu bilgiye bakıp sinir hücrelerinin birbirlerini nasıl uyardığını sorduğumuzda Allah öyle yarattı demek bana saçma geliyor. Asıl görülmesi gereken şey sinir hücrelerinin olumsuz şartlara karşı verdiği tepkidir ve bunun böyle yaratan Allah'tır. Bu şekilde düşünülmesinin dinime daha uygun olduğunu düşünüyorum. Insanlar bazı şeyleri yanlış yorumlayabilirler fakat bu yorumlar bilginin gerçek olmadığını kanıtlamaz. Umarım anlatmak istediğimi aktarabilmişimdir.

Melike Günyildiz 6 yıl

uzlaşamayacağız burası net! öncelikle 'Tanrı' Türkçe bir terimdir ki ben de Türk'üm arap değil pekala bu sözcüğü kullanmam isabetli oluyordur. günümüz Bilimine ve Teknolojilerine bakarsanız hep bir Ateist görürsünüz. mesela kullanmakta olduğunuz Bilgisayarın mucidi yahudiliği bırakıp Ateist olan bir eşcinseldir. Ve bu Bilim insanları değil dinler'den örnek almak aksine uzaklaşmıştırlar.

Ibrahim Çelen 6 yıl

Ibrahim Çelen bakın Allah da diyebilirsiniz Tanrı da. Tanrı'nın, "Tengri"den dönüştüğünü ve öz Türkçe olduğunu bilecek kadar eğitimim de var. Yaratıcının 99 ismi var. Isterseniz Allah deyin, isterseniz Ya Şafi deyin, isterseniz başka bir sözcük kullanın. Ben, dinen kardeşim olan insanların kelimelerini kullanmaktan rahatsız olmuyorum ki Türkçe denilecek kelimelerin sayısı da oldukça azdır. Bilim konusuna gelince de bilimin temellerini oluşturan insanlardan bahsetmiştim. Bunu açıkça yazdığımı da biliyorum. Bilimin temelini oluşturan bilgisayar değildir. Temel bilimlerden olan Astronomi, matematik, fizik gibi bilimlerden söz etmiştim. Bu arada bilimlerin matematik, kimya diye sınıflandırılması da Müslüman bir bilim insanı tarafından gerçekleştirilmiştir. İnsanların ateist olması bilimde gelişmelerine yardımcı olmaz. Zaten bilim diye iddia ettikleri şey Kur'an'da yıllar önce belirtilmiş temellerin üzerine inşa edilmiştir. Sadece biz Müslümanlar kendi kitabımızı bile okumadığımız için Kur'an'da yazan bilimsel şeyleri keşfedemiyoruz veya bunun üstüne koyamıyoruz. Neyse demek istediğim şey şu ki ben uzun zamandır eğer başka bir ülkede olsam İslam'ı seçer miydim sorusunu düşündüm. Aynı şekilde İslam'a uygun değil denilen konulara bakıp İslam'a uygun olduğunu gören birisiyim. Yıllarca evrimle İslam'ın uyuşmadığını söyleyip evrimci ve dinci kutuplaşmaları yapıldı. Oysaki evrim de dinimize uyabilir. Bu yüzden sığ düşünmemek gerekir. Dediğim gibi insanların dini yaşayışı farklı olabilir fakat bu İslam'ın yanlış olduğunu göstermez

Melike Günyildiz 6 yıl