''bismillahirrahmanirrahim'' anlamı nedir?

''bismillahirrahmanirrahim'' anlamı nedir?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

Bismillahirrahmanirrahîm'in bir cilvesini şöyle gördüm ki: Kâinat simasında, arz simasında ve insan simasında birbiri içinde birbirinin numunesini gösteren üç sikke-i rububiyet var.

Biri: Kâinatın heyet-i mecmuasındaki teavün, tesanüd, teanuk, tecavübden tezahür eden sikke-i kübra-i uluhiyettir ki " Bismillah " ona bakıyor.

İkincisi: Küre-i arz simasında nebatat ve hayvanatın tedbir ve terbiye ve idaresindeki teşabüh, tenasüp, intizam, insicam, lütuf ve merhametten tezahür eden sikke-i kübra-i rahmaniyettir ki " Bismillahirrahman " ona bakıyor.

Sonra insanın mahiyet-i câmiasının simasındaki letaif-i re'fet ve dekaik-ı şefkat ve şuâat-ı merhamet-i İlahiyeden tezahür eden sikke-i ulyâ-i rahîmiyettir ki Bismillahirrahmanirrahîm'deki " Er-Rahîm " ona bakıyor.

Demek Bismillahirrahmanirrahîm sahife-i âlemde bir satır-ı nurani teşkil eden üç sikke-i ehadiyetin kudsî unvanıdır ve kuvvetli bir haytıdır ve parlak bir hattıdır. Yani Bismillahirrahmanirrahîm yukarıdan nüzul ile semere-i kâinat ve âlemin nüsha-i musağğarası olan insana ucu dayanıyor. Ferşi arşa bağlar, insanî arşa çıkmaya bir yol olur.

N

Hiç birşey anlamadık teşekkürler... Siz anladıysanız helal olsun.

Aslı İşgüden 6 yıl

Kim görmüş cilvesini böyle. . bu şahıs Kim.

Aslı İşgüden 6 yıl

Hmm 1920 lerin Fetosu yani.

Aslı İşgüden 6 yıl

Gelsinler... Gelmiş 1 tane. .

Aslı İşgüden 6 yıl

Ha böyle göreyim seni... Aferim.. Kimseyi kendiniz için düşündürtmeyin.. Işin ehli olduğunu söylese dahi. ..

Aslı İşgüden 6 yıl

Işin ehli deve sidiģi de içirir adama çayına sinek de batırtır... İşin ehli cünki

Aslı İşgüden 6 yıl

Estaģfurullah... Böyle düşündügünü bilmiyordum ögrendim iyi oldu.

Aslı İşgüden 6 yıl