Caner Taslamanın Kuantum teorisi üzerine yazdığı kitabındaki Teolojik agnostizm yani ilahi bilinemezcilik

Caner TASLAMAN'ın Kuantum Teorisi üzerine yazdığı kitabı okuyorum, gerçekten güzel tespitler var ve kitabın bir yerinde tamda düşünce sistematiğimde oturmaya başlamış ve önemli bir parametre olarak gördüğüm ifadeyi kullanmış: TEOLOJİK AGNOSTİZM... Ne demek bu? Türkçe'ye çevirirsek "İlahi (Tanrısal) Bilinemezcilik"... Yani Allah'ın bize hiçbir zaman bilgisini vermediği ve vermeyeceği durumlar! Yine "yani" cümlesiyle başlarsam, insanlık kendini ne kadar yırtarsa yırtsın asla bir bilgi ve bulguya ulaşamayacağı durumlar! Mesela evrenin yaradılışının nasıl olduğu, kıyametin ne zaman kopacağı, ama en önemlisi Allah'ın neden "hayatı" oluşturduğu yine "yani" dersek "neden bizi yarattığı" vs... Bu ve buna benzer soruların yanıtlarını hiçbir zaman bu dünyada iken alamayacaz yani BİLEMEYECEZ.... Agnostikler (Bilinemezciler) bu "bilinememe" durumlarını abartıyorlar o kadar ama bazı noktalarda haklılar!

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Muhammed bence agnostiklerin, dinleri red etmelerinin sebebi, bilinmezlikler degil, ülkemizdeki agnostiklerin kac tanesi bilimsel insanki?? BILINMEZLIKLERI bilsinler ??
Daha cok onlar ortadaki yasanan din anlayisinin sacmaligini mantiklari ile bagdastiramadiklari icin dinleri red ediyorlar, ortadaki yasanan dinin kitap uzerine olan aciklamalari, ayetlerin mealleri, egilip bukulmus halleride ortada oradanda 2 tane kendi fikirlerini detsekleyen ayet buldularmiydi gerisi ile ilgilenmiyorlar .
YAni cehalet ile kurana yönelemedikleri icin ve imanlari onlari bu yanlis yasanilan dini yasamdan uzaklastirdigi icin bir reddin icindeler

Ve bence kurana yönelemedikleri icin kayibda ama SIRKLERDE bogulmadiklari icin kazancdalar

C

Ben zaten cahil agnostikleri kastetmemiştim zaten bunu yazımdan anlamışsındır!

Muhammed Bagcabasi 6 yıl