Cehennemde haremlik ve selamlık var mı?

Klasik İslam anlayışına göre, cehennemde haremlik ve selamlık var mı?
Aynı şekilde cennette öldükten sonra bile islam dinine ait kaideler uygulanıyor mu? Misal ibadet etmek gibi?
Yada yasak olanların serbest olması cennetti dünyadan daha günahkar bir yer yapmaz mı?
Düşünsenize!

Bu dinin anlatımları doğru ise eğer, günahların mükafat olduğu bir alem için, daha doğrusu özgürce günah işlemek için bizler ibadet ediyoruz ve bizi iyi insan yapacak olan sistem, aslında doyasıya günah şansı veren bir sistemi bize mükafat olarak görüyor!
O zaman islam inancının temelinde iyi insan olma nedeni, birgün özgür ve günahkar olma arzusu olabilir mi?

Lütfen felsefi acıtan cevaplar alayım. Ömer hayyamın şu gına getiren rubasisini de paylaşmayan çıkar umarım.
Herkesin aklıma ilk o geliyorda.

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Bir Ateist olarak cennet ve cehennem kavramlarınn kökeninde insanın yaşarken karşılaştığı adaletsizliklerin ebedi hayattta ödül ve ceza beklentilerinin zühürt avuntusundan başka bir anlam ifade etmediğne inandığım ve ebedi hayatın beklentisinde öyle olduğu için ve cehennemde yanacağım için ve cehenneme gidecekler ve cennete gidecekler hakkında az buçuk tahmin ettiiğimde ise yaşasın cehennem diyebilirim. Dur ya cayır cayır yanacam bide, bu iyi değil! Neyse Allah beni bildiği gibi yapsın. Bidakka zaten öyle yapmadımı?
kafir=ateist
kafir=cehennemlik
ateist=cehennemlik
şarkı sözüdür:
dürüst ateistler cennete, kötü ateistler heryere, çıtır ateistler nereye nereye de giderler diyerek bende böyle inanmaya karar verdim.

K

Bu anlatilan dine gøre her gün bir sürü insan ateist oluyor. Cok uzatmayacam bu klasik anlatimdaki gibi bir dinde yok allahta yok. insan en önce cenneti bu dünyada kurmakla yükümlü Insan bu dünyada yaratildı. Allahın dindeki amaci iyi bir insan olup Barış icinde paylaşip Adaletli bir dünya yaratmaktır. Kısacası din inanç değil davranış biçımidir Her seyde allahın yaratma özelliğini bulan biri olarak size söyleyeyim. Insan olmanin erdemlerini yerine getir Kimseye zarar verme öldürme çalma yiğma yalan konuşma iftira atma zulme karşi ol yeter. sevgilerimle

Yüksel Öztürk 5 yıl

Sizin inanma şeklinize plesabo etkisi diyorlar.

Kazım Uylaş 5 yıl

O kadarini bilsem bende ateist olurdum

Yüksel Öztürk 5 yıl