Cehennemde haremlik ve selamlık var mı?

Klasik İslam anlayışına göre, cehennemde haremlik ve selamlık var mı?
Aynı şekilde cennette öldükten sonra bile islam dinine ait kaideler uygulanıyor mu? Misal ibadet etmek gibi?
Yada yasak olanların serbest olması cennetti dünyadan daha günahkar bir yer yapmaz mı?
Düşünsenize!

Bu dinin anlatımları doğru ise eğer, günahların mükafat olduğu bir alem için, daha doğrusu özgürce günah işlemek için bizler ibadet ediyoruz ve bizi iyi insan yapacak olan sistem, aslında doyasıya günah şansı veren bir sistemi bize mükafat olarak görüyor!
O zaman islam inancının temelinde iyi insan olma nedeni, birgün özgür ve günahkar olma arzusu olabilir mi?

Lütfen felsefi acıtan cevaplar alayım. Ömer hayyamın şu gına getiren rubasisini de paylaşmayan çıkar umarım.
Herkesin aklıma ilk o geliyorda.

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Gılmanlar var ama yine önce eşine sorucak kadın ve sonra gılman eşinin süretinde olucak diye bişiler okumuştum

K

Bunlarin tamamı uydurma inanın veya inanmayın ama kuranda cennet yaşami basit gösterışsiz ve bu dünyadaki olabilecek seyler eğer insanlar bunu gerçekten isterse. Bu sapik hocalarin hadislerden uydurduğu daha cok yahudi teolojisinin dine eklenmesi

Yüksel Öztürk 5 yıl

Siz nerden biliyorsunuz cennetin var olduğunu ve orada nasıl yaşanılacağını?

Kazım Uylaş 5 yıl

Gözleri iri ve siyahı çok siyah, beyaz kısmı da çok beyaz olan, Cenâb-ı Allah'ın, cennetliklere vadetmiş olduğu güzel kızlardan her biridir. Kur'ân-ı Kerim'de Huriler "Müttakiler güvenli bir yerde; bahçelerde ve pınar başlarındadırlar. İnce ipekten ve parlak atlastan giyinerek karşılıklı otururlar. Böylece biz onları, siyah iri gözlü hûrîlerle evlendirmişizdir." (Duhan, 51-54). "Müttakilere kurtuluş, başarıya ulaşma, bahçeler, bağlar, göğüsleri tomurcuklanmış yaşıtlar ve dolu dolu kadehler vardır." (Nebe, 31-34) "Onlar koltuklara yaslanıp kurularak, birçok meyveler ve içecekler isterler. Ve yanlarında da bakışlarını yalnızca eşlerine çevirmiş (utangaç bakışlı) yaşıt dilberler vardır." (Sâd, 51, 52) "Biz ceylan gözlüleri defterleri sağdan verilenler için inşa etmişiz (yeniden yaratmışız)dır. Onları bâkire, eşlerine düşkün ve hepsini bir yaşta kılmışızdır." (Vâkıa, 35-38) "Orada huyları güzel, yüzleri güzel kadınlar vardır" (Rahmân, 70) "Orada utangaç bakışlı öyle kadınlar vardır ki, bundan önce kendilerine ne bir insan ne de bir cin dokunmamıştır." (Rahmân, 56) "Ve sedeflerinde saklı inciler gibi iri siyah gözlü eşler" (Vâkıa, 22, 23) Hadislerde Huriler Cennet ehlinden her birinin iki kadını vardır ki, vücutlarının şeffaflığından baldır kemiklerinin ilikleri etinin üstünden görünür. Ehl-i Cennet arasında ne ihtilaf vardır ne de düşmanlık; gönüller sanki bir gönül, sabah akşam Allah'ı tesbih ederler" (1) Ümmü Seleme, Peygamber (s. A.s)'e bir gün, -Ya Rasûlüllah! Dünyada ki kadınları mı, yoksa Cennetteki hûrîler mi daha iyidir? Diye sorar. Rasûlüllah (sav); -Dünyadaki kadınların üstünlüğü, yüzün astara üstünlüğü gibidir" diye cevap verir. Ümmü Seleme; -Niçin, deyince O, şöyle cevap verir; -Dünyadaki kadınlar namaz kıldıkları, oruç tuttukları ve birçok ibadetlerde bulundukları için. (2)

Kazım Uylaş 5 yıl

Altından nehirler ırmaklar akan mekan ve her türlü insancıl arzularını ve ihtiyaçlarını giderecekleri mekan. Ne kadar insancıl dimi sanki bir insanın özelikle Arap bir insanın arzulayacağı şeyler ve dikkat edin cennet vaadi ayetlerde dünyada Allah adına Cihat yapmanın ölmenin öldürmenin ayetleri ile dolu buna dikkat ettinizmi hiç ve neden diye düşündünüzmü hiç?

Kazım Uylaş 5 yıl