Çift yarık deneyi ve gözlemcinin rolü hakkında yorumlar

Çift yarık deneyinde elektron gözlemci olduğunda gözlemcinin beklediği gibi hareket ediyor gözlemci olmadığın da asıl görevini yerine getiriyor peki nedir bu gözlemcinin evren de ki rolü? Madde gözlemcinin zihninden bağımsızmi? Bu olay farklı boyutlar olduğuna işaret mi

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

bu konuda cihazlar bile yapıldı.. Bunlardan biri küresel bilinç projesi.. Tüm dünyada çeşitli yerlere %50 ihtimalli "yazı tura makinaları" yerleştirildi.. makinalar rasgele sayı ürettiler.. 1 ya da 0 ... Mantıken tüm hesaplar dünyanın dört bir tarafında sürekli olarak üretilen milyarlarca 1 ve 0 sayısının birbirine yakın olacağını ve grafiğin %50 - %50 sonuç vereceğini gösteriyordu..

ama bir kişi bu makinenin yanına gidip sadece düşünerek, odaklanarak 0 ları yada 1 leri %90 oranlarına kadar arttırabiliyordu.. Bu bilgi tüm dünyada test edilmeye başlandı..

yapılan deneyler çok ilginç sonuçlar getiriyordu.. Kişilerin olaylar yaşanmadan biraz önce bazı şeyleri hissetiğini gösteriyordu..

ve mesela ikiz kulelere saldırı yapılmadan önce anormal sinyaller alınmaya bile başlanmıştı.. Şuan global çapta önemli bir olay yaşanmadan önce bu proje uyarıyor diyebiliriz..

tsunamiyi de uyarmış örneğin.. Ekonomiz krizleri de..

ama hatrı sayılır bir süre değil ve ne olacağı belli değil.. Şuan ki çalışma bu sürenin daha da uzatılması..

işte elin oğlu gelecekten haber almaya başlayalı 50 yıl olmuş ve bunların çok daha ileriside var olduğunu biliyorum..

gel gelelim biz hala neleri tartışıyoruz ülkemizde.. El alem neler yapıyor..

bilim akedemsi kurup şu işleri yapan bir şirket kuracağım sonunda

E

RAG 'da (yazı tura makinaları) ile yapılan deneylerde geçmişte kaydedilmiş ancak gözlemlenmemiş kayıtların da gelecekte bir günde yapılan niyet deneyleri ile etkilenebildiği gözlemlendi. (Princeton Univ. Enstitute of Noetic Science) Bana bu çok ilginç gelmişti.

Beyza Üzer 5 yıl