Çocuğun babasını görmesi için baba mı gelir anne mi götürür?

Merhabalar, ben 2 yıl önce boşandım. 8 yaşında bir kızım var. Babası görmesi gerektiği zamanlarda gelip kızımı görmüyor. Evlendikten sonra hiç gelmez oldu. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, aramız 3 saat. Bana diyor ki benim görme zorunluluğum yok senin gösterme zorunluluğun var. Ben gelip almayacağım eşşek gibi sen getireceksin. Ben seve seve götürürüm sonuçta çocuğumun babasını görmesi gerek kendi gelişiminin sağlıklı olması için. Ancak böyle bir yükümlülük var mıdır? Farklı şehirlerde yaşarken görüşmeler yasal düzlemde nasıl düzenlenir?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Böyle bir babayla büyüyeceğine bırakın babasız büyüsün. Bazen babanın yokluğu varlığından iyidir. Bir iki sene sonra çocuk anlayacak zaten babasının kendisine karşı fikirlerini. Belki de bu sevgisizlik daha büyük travmalara yol acacaktır. İlla baba, baba diye tutturamayıın lütfen bunu da bir düşünün.

E

Zaten boşanmışlar. Çocuk ister istemez babasini merak eder görüşmek ister

Oktay Nedirli 6 yıl

Bir merak eder iki merak eder. Çocuk aklına, vicdanına güvenmek lazım. Zaten belli bir yaştan sonra kimin gözünde ne konumda olduğunu gayet iyi anlayacaktır.

Ezgi Çaptuğ 6 yıl

Dediğiniz olmuyor. 25 yıl sonra kendisine bakmayan ailesini arıyorlar. Onu anlayabilmesi için en az 20 yaşına gelmesi gerekir

Oktay Nedirli 6 yıl

Hep ailesini arayanların hikayesini duyarız zaten. Aramayanların bahsi geçmez size ondan öyle geliyor. Ayrıca burda kızın ailesi var. Annesi ve kendisi. Bence gayet güzel bir aile modeli.

Ezgi Çaptuğ 6 yıl

Bu konuda yorum yaparken dışarıda olduğunuzu bilim ve yapıcı olmaya çalışın. Hele de böyle bir durum yasamadiysaniz daha da dikkatli olun. Hassas bir konu.

Hasan Kanpalta 6 yıl

Böyle bir şey yaşamadıniz değil mi? Kendi açınizdan empati kurun

Oktay Nedirli 6 yıl

Beyefendiler rahatsız oluyorsunuz diye fikir de mi söylemeyelim? Başıma gelmemesi, etrafımdakileri gözlemlemediğim ya da empati yapmadığım anlamına gelmez. Sizler de benim fikirlerimin dışında oldugunuzu bilip ona göre yorum yapın. Aynı şeyi görüşmek istemeyen bir anne için de söylerdim bu kadar. Muhatap olarak hanfendiyi aldım. Buna saygı gösterirseniz sevinirim. Siz de kendisine fikirlerinizi söylersiniz olur biter.

Ezgi Çaptuğ 6 yıl

Torunum.. "Babam, toplantısı olmadığı zaman gelip beni görüyor, gezdiriyor" diyor.. Öyle saf..

Şengül Rahmanoğlu 6 yıl