Çok sinirliyim etrafımdakileri kırıyorum ne yapabilirim bu konu hakkında?

Hayırlı akşamlar herkese. Bugünün konusunu ben açayım istedim. Konumuz sinirlilik hali... Ben misal sinirliyim cabuk sinirleniyorum birtek oğluma karşı cok sabrım var. Ama etrafima karsi maalesef. Basta eşim cok etkileniyor bu durumdan. Sinirlilik halim gecer gecmez cok da pisman oluyorum ama o an kendime hakim olamıyorum. Ne yapabilirim yada yapabiliriz nu konuda ?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Kardeşler, şu bilgi bakalım size ne ifade edecek.

Bugün içinde bulunduğumuz dünyayı, dunya görüşumüzü belirleyen zihin kodumuz, haritamızdan bahsedeceğim. Diyeceksiniz ki ben islama göre algılıyorum hayatı.

"Şuanda biz evreni matematiksel olarak, matematikleştirilmiş bir dünya içinde anliyoruz."

Dolayısıyla bizim için 1+1=2 eder.

Işte biz bu matematikleştirilmiş zihnimizi Islama uydurmaya calışiyoruz.

N

İnsan nefsi, bilinmezliğe istemiyor, sahip olmak elde etmek istiyor. O yüzden zihninde kodlamak sahip olmanın bir parçası, kolaylaştırma, elinin altında tutma, idare etme.. Nasıl ifade edersen... Matematiksel zihin bir nevi bunu sağlıyor sanırım. O yüzden kaç kitap okuduğumuzu önemsiyoruz da içeriğini çoğu Zaman atlıyoruz nefsin hoşuna gidiyor:) Halbuki İslam ahlakı getiriyor, özünde sevgi var, doğallık, sadelik, temizlik güzel olan herşeyi barındırıyor. Tabiki yaratıcının bilinmezliği ile sonsuz kudreti aklımızın eremediği, büyüklüğünü sınırlayamayacağımız, soyut kavramların içinde çokça bulunması, yazdığının sebebi olabilir diye düşünüyorum.

Hediye Tuluhan 6 yıl

Verdigin misal güzel. Hava gibi içimizde olan bu matematiksel dünya algimiz elbette yaraticımıza bakışımızı da etkiliyor... Ben henüz kendimde bunun tahlilini yapmadım.. Mevzuyu seninle de ilk burada muzakere etme fırsatı doğdu.. Elh.

Nur Yavas 6 yıl