Çok sinirliyim etrafımdakileri kırıyorum ne yapabilirim bu konu hakkında?

Hayırlı akşamlar herkese. Bugünün konusunu ben açayım istedim. Konumuz sinirlilik hali... Ben misal sinirliyim cabuk sinirleniyorum birtek oğluma karşı cok sabrım var. Ama etrafima karsi maalesef. Basta eşim cok etkileniyor bu durumdan. Sinirlilik halim gecer gecmez cok da pisman oluyorum ama o an kendime hakim olamıyorum. Ne yapabilirim yada yapabiliriz nu konuda ?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Keşke aramizda felsefe tahsil etmiş birileri olsaydi..

Dunyayı matematiksel algılayıs kotü bir şey değil kardeşler, bu sanayileşmenin, şehir hayatınin ve teknolojinin bir özeti doğal sonucü aslında..

1+1=2 nin yanlış olduğunu diyemeyiz pek tabi

Bazı zamanlar 1+1=1 ettiğine inanmalıyiz.

Şimdi bu yazdığımın öfkeyle ne alakası var, artık siz hayatınızda tahlil edersiniz umarım.

N

Felsefe okuyan tanidiklarım var nur hanım hepside kafayı sıyırtmış tabiri belki biraz kaba olacak ama nerdeyse o düzeye gelmişler felsefe okuyup sağlam kalanlar imanı sabit kişiler

Emine Ecesu 6 yıl

felsefe ve islam seriat asla uyusmaz. Felsefe bunlarin hepsini reddeder .

Süleyman Karabakal 6 yıl

Eyvallah... Lakin günümüz dünyasını ve insanlığın gittiği bu uçurumu doğru görebilmek için malesef batının zihnimizde sinsice işlediği bu kavramlarıni öğrenmemiz gerekiyor. Iste "kendini bilmek" her çağa göre.. Yunus Emre hz gibi bilincimiz, zihnimiz yok bizim.. Onun zihni berraktı.. Batı'nın kavramlariyla karışik değildi. Şu çok muhim, kendi zamanını ve insanı da tanımışti.. O yuzden şiirler söyledi Anadolu insanına.. Bir çok meşrep medeniyetin eşiği olduğu için. Velhasıl felsefeyi hepten dışlayamıyoruz... Çocuklarımıza realizmi, pozitivizmi, materyalizmi, kapitalizmi, faşizmi ve 2000 yıllık bilim, edebiyat ve sanatın geçirdiği evrimi nasıl anlatacağiz ?

Nur Yavas 6 yıl

islami dogru ogretirsek kavratirsak uygular uygulamamiz ile ogretirsek cocuklarimiz kendiliginden felseyi ogrenecektir. Ornek verelim makarnayi evde yaparsaniz yaparken cocugu basina oturtup anlatirsiniz bu bizim atalarimizin ektigi bugdaydan degirmende cekilmis un bunu simdi Allah cc yarattigi insanalarin uzerinde oynama yapmadigi bir tavuktan elde ettigimiz yumurta ile karistiriyoruz ve urunu yapiyoruz kesiyor ve kurutuyoruz. Markete gidince orda gordugumuz makarnayi ise bak bu herseyine insanlarin mudahale ettigi icinde bizim yaptigimizin bir karinca kadar yapilmamis bizleri kandirmaya yonelik bir urun. Evdeki yedigimizde icimizde organlar bayram ederken bunu yediklerin iyh diyorlar cunki onlar bunu istemiyor. Bunu uretenler bizleri sevmiyor paralarimizi almak icin bizleri kandirmaya calisiyorlar. Keza bir yilbasi icin toplumsal olarak kendini kaybeden yapida olusmus goruntuler icin bak evladim bunlar biz muslumanlari yillar boyunca zulm ile kotuluk ile zarar verip Peygamberimiz sav ve Allah cc u sevmeyenlerin kutladigi bir gun. Bizim yilbasimiz farkli yilbasinda kutlama oruc ile olur namaz abdest ile olur. Cam agaci kesip dogaya zarar vermekle olmaz vs. Tv lerden korumak gidalarin yanlislarini anlatmak hangi seyleri izleyip oynayabilecegini ona anlatmak yapmak ve uygulamak dogal bir felsefi ogreti olacaktir ben aciz olarak dar bir sekidle anlatmaya calistim bu durumlar cocuklarin yaslarina gore anlatilir ogretilir bunlar pek tabi mumkundur.

Süleyman Karabakal 6 yıl

Semih kardeşim verdiginiz misal bizlerin bakışı için guzel yalniz burada fevkalalde muhim olan bu hayattaki bu problemi, çatişmayi çocuğa ne zaman ve nasıl anlatacağımız. Evreni matematiksel algıliyoruz dedik ya ... Bakın çocuğa makarnaları anlattık (burada makarna en basit, kolay bir misal olsun) Makarnaları ikiye böldük. Iyi makarna, kötü makarna. Çocuğun zihnindeki karmaşayi kaosu tahmin edebilir msniz... Her makarnayı gördüğunde yaşayacaği o ikilemi. Yani çocuğunuza hakkı ögretirken dahi çocugunuza zarar vereceginizi ve batının zihin kodlariýla tuzağa düşüp, eğitip çocugumuzu küçuk yaşta dunyanin dertleriyle nasıl ruhunu yoracağimızı bir ara konuşalım burada.

Nur Yavas 6 yıl

Ben matematik olarak bakıyorum diyemem zihinde bir karmaşa olması için söylediklerimizin yaptıklarımızın uyuşmaması gerekir. Çocuk için makarna dan gidelim yine ; evde üretilen ve dışarda üretilen iki tıp makarna profili vardır. Evde üretilen de kendi gördüğü doğru üretim ve rastgele üretim. Dışarda kiler ise zaten tamamen hatalı üretim sadece az zararlı ve tamamen zararlı diye 2ye ayırırız. Neden niçin sorularını cevapsız bırakmaz onların anlayacağı dilde izah edersek akıllarında soru işareti kalmaz ise bir kaos oluşmadan sebepleri işe bildikleri bir konuda zihinde çatışma yaşamayacaklardır. Hatta bu konularda bilgi sahibi olmayan kimselere dahi izah edebilecek altyapı onlarda mevcut olacaktır ...

Süleyman Karabakal 6 yıl

Evet olabilir lakin bizim çocuklumuza göre daha çok kavram ve bilgilerle buyuyecek.. Malesef buna karşı duramayız. Fakat zihninin "birlikten"ayrılmaması için ayrıca çalışmamız lazım gelir. Mesela önceden muslumanların karşisinda haçlı ordusu vardı. Şimdi Abd, rusya, ingiltere, almanya, fransa var.. Bir de bunların besleyip buyuttugu pkk, pyd, ypg, daeş var. Bir de bu kafir devletlerin hepsinin ayrı kendi derin yapıları var.. Şimdi normal insan bu ortamda ne işlerin döndüğünü okuyabilir mi? Nasıl böldüklerini, parçaladıklarini ve karmaşiklastirdiklarini çok rahat görebiliriz. Yiyeceklerimizde parçalandı, bölündü. Hastaliklar daha bir bölündü. Muslumanlar kendi arasında bölündü, parçalandi Bizim bahsettiğimiz mevzu dünyanın gittiği durumu görebilmek.. Yani makineleşen insan.. Hatta 17. yy gelindiginde ruhunda makine olduğu iddia edilmiş (felsefeciler bunu boyle söyluyor, bilim adamlari yapiyor bu arada, yani ruhu makinelestirme üzerinde çalışiyorlar)

Nur Yavas 6 yıl

Neyse sizleri daha fazla kederlendirmeyim

Nur Yavas 6 yıl