Devletler, bayraklar ve milliyetçi ideolojiler olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu?

Devletler, bayraklar ve milliyetçi ideolojiler olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu.. Böyle faktörlerin olmadığı bir dünyada toplumlar nasıl bir yol haritası bulurlardı kendilerine.

Lütfen kapitalist emperyalist vb. Tanımları burada açıklamaya ve yukardaki kriterlerin insanları kontrol etmek için yaratıldığı gibi bildiğimiz yorumları yapmayın.

Hayal gücünüzü kullanın ve öyle bir dünyada yaşayan insan ve roplum profilini önceden kestirmeye çalışın. Bir nevi öngörü yapın.

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
73
73 CEVAP

İlk çağlara avcı-toplayıcı toplumları anımsayalım. Ne devlet, ne bayrak ne de dinleri vardı.
Ne yapıyordu bu insanlar ?
Doğayı keşfedip, ilk öncelikleri olan, barınma, yeme, içme gereksinimlerini gidermek için uğraş veriyorlardı. Tabi tüm bu uğraşları bir hiyerarşi iş kolu oluşturdu zamanla tehlikelerden korunmak adına (yırtıcı hayvanlar ya da düşman kabile saldırıları vb) bir bütün halinde hareket etmeyi öğrendiler.

Zamanla insan nüfusu çoğalıp, buluşlar keşfedilmeye başlayınca daha doğrusu evrim süreci hızlandıkça toplum olabilmek ihtiyacı ve belli başlı toplum normları oluşması kaçınılmaz oldu.
sonrasını zaten az çok herkes biliyor.

Şimdi geçmişin kısa bir özetinden yola çıkacak olursak; Bu çağda "internet çağı" kurumları, milliyeti, devleti ortadan kaldırırsak, belli başlı sorunlar ortaya çıkar. Örneğin korunma, üretim, bilim vb...
Fakat bu sorunların Anarşizm idealine göre üstesinden geliniyor.
Devletin yerini gönüllü kurumlar alıyor, bu kurumlar: Korunma, üretim ve diğer gereksinimlerin yoluna sokulması kaotik bir yapının vuku bulmaması adına uğraş veriyor.
Denenmemiş bir ideal olduğu için sadece zinhimde canlandırmakla yetiniyorum. Hayalini güzel bulurum fakat rasyonel düşünce ile pek gerçekleşeceğine imkan tanımam.

Benim hayalim ve olması için hiç bir engel olmayan tek ideal, ekonomik alanda eşitliği ön gören bir rejim sistemi.
mülkiyet özel olmaktan çıkıp kamunun ortak malı olunca bir çok sorun otomatikmen çözülmüş oluyor.
Tüm sorunların altında yatan en büyük siyasi buhran ekonomi ve gelir dağılımdaki eşitsizliktir arkadaşlar...

G