Devletler, bayraklar ve milliyetçi ideolojiler olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu?

Devletler, bayraklar ve milliyetçi ideolojiler olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu.. Böyle faktörlerin olmadığı bir dünyada toplumlar nasıl bir yol haritası bulurlardı kendilerine.

Lütfen kapitalist emperyalist vb. Tanımları burada açıklamaya ve yukardaki kriterlerin insanları kontrol etmek için yaratıldığı gibi bildiğimiz yorumları yapmayın.

Hayal gücünüzü kullanın ve öyle bir dünyada yaşayan insan ve roplum profilini önceden kestirmeye çalışın. Bir nevi öngörü yapın.

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
73
73 CEVAP

Ben ömrümü sevmediğim, sadece yaşamımı idame ettirebilmek, ailemi geçindirebilmek adına abuk subuk işlerde çalışarak sürdüreceğim, üç kuruş kazandığımla kendimi geliştirmek adına kitap, film vb meteryaller alacağım, yarınım garanti altında değil, hep bir kaygı ile en güzel en verimli çağımı pisikolojik buhranlarla geçiştirmek zorunda hissedeceğim, fakat hiç bir meziyeti olmayan birisi sırf fiziki görüntüsünden dolayı ben bir ömür boyu çalışıp kazandığım parayı 15 günde kazanacak, yetmedi türlü şımarıklarına rağmen toplum tarafından saygı görecek, herkes kendisine minnet duyacak vb vb....

Ben nasıl bu sisteme isyan etmeyeyim? Ya da insanlar bu adaletsizliğe nasıl sessiz kalır, hep merak etmekteyim? Ay sonunu getiremeyen aile babasının cocuğu, babasına hürmet etmek yerine, meziyeti olmayan, postmodern kültürün şişirdiği balon bir şarkıcı için saatlerce imza kuyruğunda kalabiliyor, ya da kendisini aşağılayan bir siyasetçi karşında el etek öpüyor..
Her şey çok saçma... Ya insanlar çıldırmış, gerçekten gerizekâlı, ya da ben şizofren-saplantılı bir ruh hastasıyım, bunların hiç birisi yaşanmıyor, ben hayal görüyorum.. Bunun başka bir açıklaması yok çunku.

G