Dikkat dağınıklığı için balık yağını ne sıklıkta ne kadar tüketmeli?

Herkrde merhaba. 7 yaşında ki oğlum balık yağı kullanıyor ve 1 kutu bitirdik. Dikkat dağınıklığı için kullanıyorduk. Acaba ara vermeli miyim, bir zararı var mıdır yada Hangi aralıklarla kullanmalıyım?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Lactobacillus helveticus ile mayalanmış süt ile yapılan çalışmada ilk kez insanlarda öğrenme yeteneği ve hafızayı iyileştirdi. Çalışma orta yaş grubunda yapıldı. Çift kör randomize plasebo kontrollü olduğundan çok değerli. Sekiz hafta fermente süt tüketen bireylerdeki kognitif yani düşünsel kabiliyetleri arttı. Ayrıca hafıza iyileşti.
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/09637486.2017.1365824?journalCode=iijf20

S

Serdar bey bunun için tam olarak hangi urunu alip mayalama yapmaliyiz?

Neslihan Konukcu 6 yıl

kefir kımız probiyotik peynir ürünü

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

Kefir ve kimiz icmez de peynir olabilir. Cok sever. Peyniri mi kendimiz yapicaz yani?

Neslihan Konukcu 6 yıl

niye muzlu kefir yapın verin neden içmesin

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

gerçek ballı yapın verin

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

yani tüketeceği kadar miktarlara yapın bu dediklerimi

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

probiyotik peynir yapımı zordur termometre kesinlikle ister

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

püf noktaları: 12-13 lt lik bir tencere almak, tek bir seferde sütü bir yerde kaynatmış oluyorsunuz kolaylık oluyor, mutfak termometresi almak lazım çünkü 72 dereceden 36-38 e birden düşürmek gerekiyor ısısını sütün (65-68 derecelere getirdiğinizde birden hızla yükselebiliyor ısı o yüzden dikkat bu derecelere geldiğinde kapatabilirsiniz altını neredeyse) 70-72 derecedeki sütünüzü lavabonun altına akan suya kapağı açık bir şekilde hızla soğutun bu sırada lavabonun üstteki giderinden suyun akışına devam ederseniz çok kolaylık oluyor, ayrıca bu sırada sütünüzü karıştırmaya devam edin çok daha çabuk soğur, 15 dakikada süt 36-38 dereceye gelmiş oluyor, sonra mayayı karıştırıyorsunuz, mayayı döktükten sonra iyice karıştırmayı unutmayın, bu aşamada 12 ltlik tencere çok derin geldiği için biz sütü iki ayrı tencereye paylaştırıp mayayı da ikiye bölüp o şekilde mayaladık, 2 saat civarında etrafını sarıp uyumaya bırakıyoruz, 2 saat sonra pıhtılaşıyor, pıhtıyı yukardaki fotoda görüldüğü şekilde tam kat en derinine kadar kesiyoruz, tülbentin üzerinden dökerken en az iki kişiye ihtiyaç oluyor bu aşamayı yalnız kesinlikle yapmayın, süzdüğünüz peynir altı sularını bu sıralarda başka kaplara geçirmeniz mantıklı çünkü fazla olduğu için altta süzülmüş bol miktardaki peynir altı suyu tülbente temas ederek süzülüşü zorlaştırıyor,.. Sonrası da üzerine ağırlık koyarak süzme işine birkaç saat ev ısında 6-8 saat de buzdolabında devam etmeniz, bu sırada tülbentinizin ağzını sıkı sıkıya bağlamayı unutmayın,.. Elde ettiğiniz peynir altı suyunun 1 lt sini salamura hazırlamakta kullanacaksınız, salamura hazırlarken bu 1 lt peynir altı suyunu 2 çorba kaşığı kaya tuzunu içinde iyice eriterek kaynatıp soğutacaksınız, buzdolabında iyice süzülmüş peynirinizi tülbentten ayırıp kesip kavanozlarınıza doldurduktan sonra soğumuş salamura suyunuzla buluşturduğunuzda işiniz bitiyor afiyet olsun bu da mutfak termometresi önerim, uzaktan ölçtüğü için şiddetle tavsiye ediyorum

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl