Din adamları neden toplumun diğer öne çıkan sorunları hakkında konuşmuyor?

Çok dogru bir tez gerçekten...

com-1r4ros72kyyrafvpt6q6.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Ülke şeriat ile yonetilmedikten sonra ne farkeder. Kertenkelenin biri çıkmış; " inadına mini etek, inadına tayt, şort" diyor. Bunun normal karşılayan toplum onlarıda normal karşılar !

M

Şeriattan kastınız Kuran'a göre yaşam ise; üzgünüm ama o zaman da isteyen istediğini giyecek. Buna karışma hakkınız yok. Dinde zorlama ve baskı yoktur ayetine karşı gelip insanlar üzerinde firavunlaşmaya kimsenin hakkı yok.

Bircan Karayel 6 yıl

Ben kimsenin giyimine karışmıyorum benim böyle bir hakkımda yok dediginiz gibi. Dinde zorlamanda yok, fakat ahirette ne yaptıysa kul onun karşılığını bulacak. Firavun dediginiz kişi kendi doğrularını direten vir diktatordur. Yani Allah'ın emirleri dışında yönetim sistemi vardı. Şeriat yonetimini fravunlasma gibi bir anlama bağlarsanız sizin bu konuşmanızı Allah nasıl karşılar bilemedim. Çünkü Allah kullarını kendi istediği biçimde yaşayıp zatına ibadet etsinler diye yaratmıştır.

Mahmut Sewda 6 yıl

Kuran'da devlet tarafından yaptırımı olan durumlar bellidir. Hırsızlık ve cinayet gibi. Kadınların kıyafetleri ile ilgili toplumsal bir yaptırımdan bahsedilmez. Bu tarz emirlere uyup uymama kişinin kendi özgür iradesine bağlıdır ve hesabını vereceği bir tek Allah'tır. Ne yoruma, ne müdahaleye açıktır. Kuran'ın bize çizdiği yolu (şeriat) kesinlikle firavunlaşmayla bağdaştırmadım, söylediğim yanından bile geçimiyor.

Bircan Karayel 6 yıl