Din bilimin gelişmesini engeller mi?

Din bilimin gelişmesini engeller mi?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
91
91 CEVAP

Tek bir ayete bakarak değil. Bütün dinlere genel olarak bakmak lazım. Bilim merak, araştırma, sorgulama sonucunda gelişir. Birşeye inanıp bu kapıları kapatırsanız ilerleme de durur.

J

oku diye başlayan bir kitabımız var ... Sen çocuğa 12 yaşına kadar ezop masallarını la fontaine okutursan tabi ufku gelismez ... Okumakla kalmayip anlamak gerekir ... Araştırmalı her şeyi ... Ayetlerde herşey açık ve net yazıyor yüzyıllar sonucunda bu fiilen gerçek ortaya çıkıyor örneğin mikroskopla vs.

Fatma Çeşme 6 yıl

Kitabı açıp okumaya başlarsanız ilk ayetin OKU olmadığını görürsünüz.

JP Kivircik Hırlak 6 yıl

İlk ayet. Hatta bence ayet bile değil. Kuran Fatiha suresi ile başlar. ■Bismillahirrahmânirrahîm ■Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün maliki Allah'a mahsustur. ■Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ■Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

JP Kivircik Hırlak 6 yıl

Kitabi çoğu kez açıp okudum ... Bakara süresinden bahsediyorum ... Sana göre öyle gelebilir ... Şimdi seninle savaşmak istemiyorum ... Kopyala yapıştırda yapmak istemiyorum frekanslarimiz da sıkıntı var ...

Fatma Çeşme 6 yıl

Savaşmıyoruz Doğrugoren. Bakara'da daoku diye birşey yok. Alak suresio. O da kitap oku anlamında değil zaten. İlka ayet indiğinde ortada kitap felan yoktu.

JP Kivircik Hırlak 6 yıl

Gelen ilk ayet oku araştır kendini geliştir

Tırak Andiç 6 yıl