Din bilimin gelişmesini engeller mi?

Din bilimin gelişmesini engeller mi?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
91
91 CEVAP

Nurcan, işin ironik tarafı dinin nasıl da sünnetullah'ı araştırıp öğrenmemize engel olduğu.

J

Tamam kendine bir inanç sistemi seçmeyen bir arkadaşın değişmeyen kainat yasalarını nasıl öğrendiğine bakalım. Sonrada ben anlatmaya çalışayım. Sünnetullah değişmeyen yasalar diğer adı Allahın yolu /kanunları. Neyi merak ediyorsun? Neresi seni tutuyor. Anlamlandıramadığın şeyi bulduysan gerisi gelir. O şeyi bulabildin mi? Dinde engel olan inanç neresi? Tıkandığın nokta neresi.

Nurcan Kaskir 6 yıl

Yukarıda konuştuğumuz şey kişisel bir mesele değil. Her türlü dinin, bilimin gelişmesine engel olup olmadığı. Ben olduğu kanaatindeyim.

JP Kivircik Hırlak 6 yıl

Belli bağnazlıklar katı kurallar vs tabi olabilir ama din bunun için gerekli değil ki. Din ahlak ve vicdan olarak kişiyi ıslah eder. Din kaynaklarından bilimsel tevil yapılması olayı saçmadır. Din bilime engel değildir. Engel çıkartanlar vardır. Bu dinin suçu değil.

Nurcan Kaskir 6 yıl

Biimsel gelişmenin daha ileri olduğu toplumları inceleyelim. Avrupayı örnek olarak alabiliriz. Kuzey avrupa ülkeleri bilimsel ilerleme, icatlar, patentler, makaleler bakımından güney avrupa ile kıyaslandığında needeyse iki katıdır. Fransa biraz istisna. Bu iki bölge arasındaki fark gelişemeyen bölgenin olduğu gibi katolik, gelişen bölgenin olduğu gibi protestan olması. Katoliklerin geri kalmasında acaba tutucu, dogmatik, katolikliğin bir etkisi var mıdır. Tesadüf olabilir mi ?

JP Kivircik Hırlak 6 yıl