Din ve mantık bir biriyle çelişir mi?

Diyor kendileri, sizin fikriniz nedir?

com-ri0mfayewbde1u1s33vi.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

Halt etmiş. O söylediği laf onun gibi sapıkların kendi kutsal kitaplarını kendi menfaatleri doğrultusunda değiştirmiş oldukları dinleri için geçerlidir

M

Kendi menfaatleri için kullanılmayan din var mı?

Recep Akdal 6 yıl

Bütün dinler müslümanlar tarafından kendi menfaatleri için kullanılmamıştır

Mehmet Akınç 6 yıl

Aksini iddia ediyormusunuz?

Mehmet Akınç 6 yıl

Herkes kendi dinini kullanıyor... Ne demek istediğimi anlamışsınızdır... Tümden genelleme yapılmaz tabiiki...

Recep Akdal 6 yıl

İslam insanlık için en büyük tehlikedir. En cahil dindir. Hepsinde yobazlar var. En tehlikesi islamdadır.

Melike Mecek 6 yıl

Neresi tehlikeliymiş hırsızlık yapmayın, faiz yemeyin, zina yapmayın, çocuklara tecavüz etmeyin, erkek erkeğe ilişkiye girmeyin, annenizle evlenmeyin teyzelerinizle evlenmeyin... Gibi binlerce örnek var islam bunun için mi tehlikeli. Bir şeye inanır veya inanmazsınız herkesin kendi sorunu lakin realist olmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Mehmet Akınç 6 yıl

Cahilliğe gelince Allah hodri meydan okuyor. Lakin şimdiye kadar onun karşısına çıkacak bir baba yiğit çıkmadı henüz

Mehmet Akınç 6 yıl

Mehmet Akınç ama müslümanlar bu dediklerinin tam tersini yapıyor.

Melike Mecek 6 yıl

İnsanlar islam yüzünden cahilliği seviyor ayrıca çünkü sadece kurana tapıyorlar. Kurana tapmayan herkesse kafir.

Melike Mecek 6 yıl

Böyle bir Allah olduğuna inanmıyorum. Benim Allahım böyle biri olamaz. Benim inandığım Yaratıcı sizin anlattığınız gibi yobaz biri değil.

Melike Mecek 6 yıl

T. C.Melike Koç bakın ben kendi üzerimden örnek veriyim. Mesela ben sözde müslümanım eğer ben nefsime uyupta türlü türlü sapıklık yaparsam bu yaptıklarımı ne islama nede Allah'a mal edemezsiniz. Şöyle bir soru sorabilirsiniz madem sen müslümansın neden sapıklık yapıyorsunuz? Cevap şu özde değil sözde müslüman olduğum için birde şöyle bir sorun daha var müslümanın kelime manası teslim olmaktır yani ben müslümanım dediğiniz zaman Türkçeye çevirdiğinize ben teslim oldum manasına geliyor. Artık nasıl bir teslimiyetse her şey ortada

Mehmet Akınç 6 yıl

İnsanlar islam yüzünden cahilliği seviyor ayrıca çünkü sadece kurana tapıyorlar. Kurana tapmayan herkesse kafir. Bu iletinizi biraz daha açarsanız sevinirim TC Melike Koç

Mehmet Akınç 6 yıl

İnanırsınız veya inanmazsınız bu sizin sorununuz. Böyle bir Allah'a inanmıyorum derken nasıl bir Allah'ı kast ediyorsunuz? Sizin dediğinize göre biz yobaz bir Allah'a inanıyoruz. Peki sizin ilahınız neyi emir ediyor neyi nehy ediyor aydınlatırsanız sevinirim bakarsın bende sizin ilaha tapmaya başlarım. Eğer benim inandığım Allah'ı yobaz diye tanımlıyorsan sizi saygıya davet ediyorum

Mehmet Akınç 6 yıl

Ben kurana inanmıyorum senin ben kafir değilmiyim? İslamcılar insanları bu yüzden öldürmüyormu? Kuran da bahsedilen Allah bunu emrediyor değilmi?

Melike Mecek 6 yıl

Müslüman tanımı değişmiş. Bizim zamanımızda din kültürü ve Ahlak kitabında. Mümin ve Müslüman tanı şu idi: Müslüman araştırarak bilerek inanandır. Mümin ise büyüklerinden ve kulaktan dolma olarak bildiği şeylere inanandır.

Melike Mecek 6 yıl

İslam toplumlarının halini görüyoruz sadece geri kalıp ona buna kukla olup vahşet saçanlar.

Melike Mecek 6 yıl

Kuranda bahsedilen Tanrı tanımı oldukça diktatör ve ne istediğini bilmeyen yobaz biri. Oysa Tanrı en aydınlıktır. En gerçektir. En ahlaklı en güzel en adaletli en zeki en vicdanlı en cömert en namuslu en şerefli olandır. Kusura bakmayın ama ben o bahsedilen saçmalıklara inanmıyorum.

Melike Mecek 6 yıl

Birbirimizin değerlerine saygı gösterip bir konu üzerinde fikir alış verişinde bulunacaksak ne ala yok değerlerime karşı saygısız bir dil kullanırsanız yolu tıkarsınız. Benim Tanrım yobaz değil bunu bilmeni istiyorum. Senin tanrına gelince profilindeki alçak mı senin tanrın. Doğrudur bir yobazlık var ama benim Tanrımda değil. Nerde yobazlık var biliyormusun? Sende, Bende, senin gibilerde ve benim gibilerde yobazlık var. İster kabul et ister etme kendini parçalasanda ne yapsandan gerçek budur.

Mehmet Akınç 6 yıl

Senin Tanrı'n ne diyor.

Mehmet Akınç 6 yıl