Dinlerin ortak özellikleri nelerdir?

Dinlerin(inançların) ortak özellikleri nelerdir? Bir dini hedef almadan olumlu yada olumsuz görüşlerinizi belirtir misiniz?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
127
127 CEVAP

İnancın insan için bir duygusal bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Din de inancı somutlaştıran yol gösterici olması gerekirken bugün ne yazık ki gereğinden fazla indirgenmiş ve bozulmuş olan bir durumu ifade ettiği görülüyor.

Ç

Tanrı daha evvel 4 kere talimat kitabı göndermiş demek başarılı değil...

Sezay Akdmr 5 yıl

Sezay Akdmr insanlar anlamaktan aciz olmasın.

Çiğdem Emrem 5 yıl

Yok insan zaten tanrının kusurlu yaratması bu durumda kendi de başarısız...

Sezay Akdmr 5 yıl

Sezay Akdmr haklı olabilirsin tabiki fakat insan beynini incelediğinde özellikle moleküler seviyede ne kadar muazzam bir düzenleme olduğunu görüyorsun ve söylediğin o zaman genel bir yorum olarak kalıyor.

Çiğdem Emrem 5 yıl

İnanmak bir ihtiyaç olarak temeli de korkulara dayanan bir olgu ile gelişmiş... Sonradan da talimat kitap vs ile siiyasi bir ideoloji olmuş, Tanrı aciz kul yaratmış kendi duygusallığı yüzünden kullarını suçlamış..

Sezay Akdmr 5 yıl

Sezay Akdmr dinlerin siyasi ideolojilere dönüşmesi konusunda aynı fikirdeyim. Fakat Tanrı fikrini insanlaştırıyorsun o zaman hatalı sonuca ulaşırsın. İnanma soyut bir kavram ve tartışılamaz. İnsanın algı düzeyi bu kadar düşükken Tanrı'yı nasıl tartışabiliriz ki. Senin gibi suçlayabiliriz fakat bu yinede bizi gerçeğe götürmez.

Çiğdem Emrem 5 yıl

hanım efendi tanrı araplara ve öncesinde yine o bölge insanlarına gönderdiği kitaplarında ötekileştirici cinsiyetçi(erkekleri kadınlara karşı kayırmak) cinayetlere azmettirici, tehditkar ve bazen de sevgi dolu ödüllendirici çelişkili ifadeler ve vaatlerde bulunmuş kendisini inkar edenleri hedef göstermiş ahiret inancında erkeklere kadınları ödül olarak sunmuş bazı hayvanlara karşı nefret yükletmiş.. Bunlar hep duygulanmalar duygular..

Sezay Akdmr 5 yıl

son cümleniz için de bir şey diyeyim; evet Tanrı insanın aklını alamayacağı veya algı düzeyinin kavrayamayacağı bir büyüklük de olabilir bunu zaten sizin tabiriniz ile aciz kul insan olarak bilemeyiz ama işte tam burada da nasıl olabiliyor da böylesine ne olduğu bilinemeyen bir yüce varlık aciz kullarla irtibata geçebiliyor..! Ve bunu 4 kere deniyor yani her birinde başarısızlık var şimdi de başarısız olduğunu müslümanların yaşayışlarına bakarak anlıyoruz...

Sezay Akdmr 5 yıl