Dünya ne kadar sürede yaratıldı?

Kur'an da Dünya'nın yaratılışının 6 günde tamamlandığı söyleniyor. Ama zaman Dünya'ya ait bi kavram ve Dünya yokken günlerden aylardan yıllardan bahsedemeyiz. Bu yüzden 6 gün ifadesinin 6 evreye karşılık olduğunu düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Kuranı bir bilim kitabı olarak görmemek gerek. Eğer öyle olursa "yeri sabit tutması için yaratılan dağlar" tabiri, tektonik hareketler sonucu depremlerle dağların oluştuğu gerçeği ile çelişecektir. Bu gibi, dünyanın 6 günde yaratılması gibi ifadeler Allah'ın kudreti için söylenmiştir. Bunları illa bilime uyarlamaya gerek yok. Kuran hayatımızı düzene sokmamız için vardır. Sağa sola çekersek, bundan kuran zarar görürr.

F

Dağ tabiri için şöyle bir açıklama var. Gemi, suyun üzerine bırakıldığında, bir taraftan diğer tarafa yalpalar. Fakat o geminin içine, ağır bazı şeyler, eşya konulduğunda, gemi suyun yüzünde istikrar bulur ve dengelenir. İşte, tıpkı bunun gibi Allah da yeri suyun (ateş küreden bahsediyor) üzerinde yaratınca, bir tarafa meyletti ve yalpalamaya başladı. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak yeryüzünde bu ağır dağları yarattı da, böylece, yer de, o dağların ağırlıkları sebebiyle suyun yüzünde karar kılmış oldu.

Cengiz Çatal 6 yıl

Vallahi levha tektoniğini birazcık bilen bir insan bile, bu açıklamanın ne derece yanlış olduğunu bilir. Dediğim gibi kuranı oraya buraya çekmeye, bilime uydurmaya çalışmaya gerek yok. Bunlar Allahın kudretini anlatmak için misallerdir.

Furkan Azıtepe 6 yıl

Hayir ceren, İslam felsefesi gereği Tanrı fiziksel boyutlardan münezzeh bir varlıktır(!). Lakin yaradilmiş olan bu evren, zaman ve mekan boyutlarina bağimlıdır. Bu yüzdendir ki tanrı evreni yaratmak istiyor ise kendini evrenin sonuna yahut basina istedigi an gidebilir. Gerçi mekandan münezzeh olması gitmek fiilinide saf dısı bırakır. Her ne ise sonuc olarak yaratmak zamana ve mekana mahkumdur ve bu yüzden aşamalarla yaratma durumu olmak zorundadir.

Kadir Gunyuz 6 yıl