Dünya ne kadar sürede yaratıldı?

Kur'an da Dünya'nın yaratılışının 6 günde tamamlandığı söyleniyor. Ama zaman Dünya'ya ait bi kavram ve Dünya yokken günlerden aylardan yıllardan bahsedemeyiz. Bu yüzden 6 gün ifadesinin 6 evreye karşılık olduğunu düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Tanrı kitap indirmez, uyanık ve zeki şahıslar toplumda bir yer edinmek, önder olmak için bunu yapar önce ki medeniyetlerden bı haber olan cahil halk buna inanır. Öncekileri bilen alım halk ise dışlanır, kotulenir ve yok edilir. Her kitap indiği söylenen kavmi ve milleti yüceltir ve diğer insanlardan üstün olduğunu söyler. Gelelim kurana her insan Arapça bilmek zorunda değil ve öğrenmek zorunda da değil. Tanrı madem evrene gönderdi bu kitabı her dile uygun bir şekilde olmalı değil mi. Tanrinin gücü kısıtlı mı 6 günde bir yaratım gerçekleştiriyor. Anında yapamıyor mu?

E

Hiç okula gitmemiş, okuma yazma bilmeyen, cahillerin arasında büyüyen, tarih bilmeyen, coğrafya bilmeyen, putlara tapan, bilimsel hiç bir gelişme yaşanmayan bir toplumda doğup, büyüyüp yaşayan bir insanın böylesine kapsamlı ve bilgi dolu bir kitap yazması sana mantıklı geliyor mu?

Cengiz Çatal 6 yıl

Muhammet gayet bilgili ve okuma yazma biliyor. Sence çocukluğundan beri ülke ülke, şehir şehir gezip ticaret yapan hesap tutan, farklı insanlarla tanışan diğer dinleri inceleyen bir kişi okuma yazma bilmez mı?

Eray Hancı 6 yıl

Dostum yazinin son kisminda hata var. Zira, tanri zaman ve mekandan münezzehken yaradilan varliklar bunlara bağimlidir. Bu yüzden bizler yaşamali ve ilerletmeliyiz. Lakin tanri istedigi an istedigi yerde olabilir. Ateist soruyor cevabi ateist veriyor müslümancilik oynuyoru buda yahu

Kadir Gunyuz 6 yıl