Dünya üzerindeki kadın erkek sayısının eşit olması evrimle nasıl açıklanır?

İnsanlık tarihi boyunca dünyada ki kadın erkek sayısının hep denk olmasını evrimciler nasıl açıklıyor ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

Erkek ve kadın nüfusu hiçbir zaman eşit olmamıştır. Tarih boyu bazen kadınlar, bazen de erkekler daha fazla olmuştur. Ancak aradaki fark çok da fazla açılmamıştır. Çünkü küçük popülasyonlar içinde erkek veya kadın nüfusunun arasındaki fark çok fazla olanlar, zaten mantıken nesillerini doğru düzgün devam ettirememişler (veya nesillerini devam ettirmede diğerlerinden daha dezavantajlı olmuşlar) ve doğal seçilim ile elenmişlerdir.

F

tamam da insanoğlu doğuracağı çocuğun cinsiyetine müdahale mi ediyor? Nasıl oluyor bu denklik

Samet Tpr 6 yıl

erkek sayısı daha az bunu erkek doğuralım mı diyor

Samet Tpr 6 yıl

Müdahale mi? "Doğal seçilim" ne demek biliyor musun? Müdahaleyi insanlar bilinçli yapmıyor. Doğa zaman içinde bu elemeyi yapıyor.

Furkan Azıtepe 6 yıl

doğa zekiymiş

Samet Tpr 6 yıl

Doğa zeki değildir. Doğanın kanunları vardır ve bu kanunlara uyumlu olan canlılar hayatta kalır. Dalga geçer gibi olan üslubunu düzelt, adam gibi cevap veriyoruz bak sana.

Furkan Azıtepe 6 yıl

ben dalga geçmiyorum.. Doğa seçiyor diye sen dedin.. milyonlarca yıldır kadın erkek sayısını denk tutabiliyorsa !!! hamile kadınların karnındaki çocukların cinsiyetini milyonlarca yıldır özel olarak seçiyor, erkek ve kadın sayısını aşağı yukarı hep denk tutuyor.. Doğa kanunu diyorsun. Peki doğa bu seçlimi nasıl yapıyor? Öyle sorayım..

Samet Tpr 6 yıl

Biraz önce söyledim, tekrar açıklayayım. İki tane canlı grubu düşün. Bunlardan birisinde erkek ve kadın oranı dengesiz. Diğerinde ise oranlar birbirine yakın. Hangisinin doğada hayatta kalma ve nesillerini devam ettirme ihtimali daha fazladır? Dengeli olanlar daha kolay bir toplum yapısı kurar, daha dengeli çoğalır ve daha iyi nesillerini devam ettirirler. Yani dengeli olanlarda evrimsel avantaj vardır. Uzun yıllar içinde dezavantajlı olanlar silinir veya azalır. Yeni nesiller daha dengeli, daha uyumludur. Buna doğal seçilim denir. Anladın mı?

Furkan Azıtepe 6 yıl

İnsanlar bu dengeli grubun içerisindedir diyorsun anlıyorum.. Fakat bende diyorum ki zaman içerisinde bu denge nasıl süreklilik sağlıyor ?

Samet Tpr 6 yıl

Canlılar özelliklerini genlerinde taşırlar. Yani biraz önce anlattığım o dengesiz olanlar bu dengesizliği genlerinde taşıyorlardı. Dengeli olanlar da bu dengeli durumu genlerinde taşıyorlar. Diğerleri silindiği için, bugün yaşayanlar dengeli çoğalma genleriyle devam ediyorlar. Bir özellik doğaya uyumlu ise, uyumlu olduğu müddetçe devam eder. Bin yıl, milyon yıl, farketmez. Uyumlu olduğu için yaşamaya devam ediyor bu özellik.

Furkan Azıtepe 6 yıl

Benim vücudumda ki gen o zaman o anki dünya nüfusundan haberdar. Ve nüfusun ihtiyacına göre üreme gerçekleştiriyor.

Samet Tpr 6 yıl

Evet. Genetik kod diye birşey var bak bu konu ortaokul konusu aç oku. Doğal seçilim doğanın zekası değildir. Doğa kanunları doğal seçilimin gerçekleşmesini sağlayan şeydir mesela eğer bundan milyonlarca yıl önceki atalarımız zekasını kullandı ve gelişti gelişemeyenler ise yok oldu. Şimdi doğal seçilimi basitçe açıkladık gelelim genler konusuna genlerde baskın olan kısım seni belirler örneğin: Annen sarı babanda siyah saçlı eğer babanın genleri ağır basarsa siyah saçlı annenin geni ağır basarsa sarı saçlı olursun işte cinsiyet mevzusuda böyle cinsiyeti belirlenmesi biraz farklı bir mevzu ama buna benzer yani genler dünya nüfüsuna göre değil genlerin baskınlığıyla alakalı zaten 2 cinsiyet var yani genlerde ikisinden biri olacak zaten yani bu yüzden dünya nüfüsundan kız nufusu ile erkek nüfusu birbirine çok yakındır. Not: Yanlışım varsa düzeltilsin biyolejim iyi değil o kadar.

Osman Motur 6 yıl

Parayı havaya attığında yazı veya tura gelir. Bunun ihtimali %50 olarak kabul edilir. Neden mi? Çünkü ne kadar çok deney yaparsan yazı ve tura oranının %50ye o kadar yaklaştığını görürsün. Bu konu ile kadın erkek üreme konusu aynı. Evrimsel avantajlar sayesinde kadın ve erkek doğma şansı, aynı yazı ve turadaki gibi olmuştur.

Arda Pasa 6 yıl

Arkadaş işleri bir tanrıya dayatmak istiyor böyle mal mal sorular sormasının sebebi bu.

Ali Gursever 6 yıl

Ben olsam tenezzül edip cevap bile vermezdim.

Ali Gursever 6 yıl

Furkan Azıtepe kime laf anlatıyorsun o doğal seçilim ne bilmez . Ben çok tartıştım o kişi ile. Atatürk e dinsiz ırkçı diye demediği hakaret kalmayan kendini Müslüman sanan, nankör bir omurgasız o.

Rahim Turk 6 yıl

Rahim Turk senin maymun olduğunu bilmiyordum. Bana müslüman sanan diyen geriZekalı bir ateisti bana savunuyor. beynini nereye kiraya verdin sen ..

Samet Tpr 6 yıl

Furkan Azıtepe ateist mi nerden Çıkardın bunu Allah a şükür ben Müslümanim. Sen olayı yaratıcıya bağlıyorsun tamam da bu olaylar bilimle açıklanabilen olaylar. Adam sana bilimsel izahini yapıyor yok o öyle değil diyorsun. Ben Müslüman olarak Allahin verdiği doğa kanunları ile bu gerçekleşiyor derim. Sen Allahin doğa tabiat kanunlarını reddediyorsun. Bu şirke bile girer. Doğa da doğa kanunlarını dışına çıkabilecek bir olay olmaz. Doğal seçilim olarak adam basitce anlatmış zaten nüfus oranı kötü olan yerlerde nüfus oranı kötü olduğu için nesil yok olur veya dengeye ulaşır. Bu da toplam dengeyi korur. Mesela bilimen penis ve vajina uyumu da her insanda yoktu. Sadece penisi vajina için uygun olmayan insanlar veya canlılar uygun olmadığı için neslini devam ettiremedi. Yani bozuk olanlar yenik düşer ve nesli devam etmez. O yüzden sadece geriye uygun olanlar kalır. Sen sadece uygunluğu görürsün. Dilimin döndüğü sürece açıkladım örnek de verdim. Aslında gerek de yoktu kendi dışında fikirlere kapalı bir insansın diye düşünüyordum. Kaldı ki senle baya abi abi diye sohbetler de etmiştim bir yere kadar..

Rahim Turk 6 yıl

Ben bilimsel soru sordum zaten. Zor geldiyse cevap vermeye çalışma.. Benim sorumu da alakasız yerlere çekmeye çalışma.

Samet Tpr 6 yıl

Adam da cevabını vermiş işte Sen soruyu sormuyorsun Yazdığın soruya kendi istediğin cevabı vermelerini istiyorsun. Bu soru sormak değildir.

Rahim Turk 6 yıl

Müslüman olan bana ateist dedin Öbür dünyada hesabını verirsin artık.

Rahim Turk 6 yıl

O benim sorumun cevabı değil. Ben sayısal bir verinin nedeninden bahsediyorum o bana kalıtsal bir özellikten bahsediyor. Doğal seçilimmis. Yahu dünya üzerinde ki insan sayısını mi biliyor bu genler ona gore anne karnında cinsiyet değiştiriyor. Az zahmet es edersen biraz aşağıda birisi güzel bir cevap vermiş. Bana hakaret edeceğine az adam ol da okuma zahmetinde bulun abisi

Samet Tpr 6 yıl

Bana müslüman sanan adam dedin. Üstüne alaksiz bir şekilde ataturke hakaret ettiğimi dedin. Hakkım haramdır. Öldükten sonra görüşürüz

Samet Tpr 6 yıl

Ben onu da okudum O arkadaş olasılık olayından yani üreme öncesinden bahsetmiş Furkan Azıtepe da doğum sonrasından bahsetmiş Ikisi de doğru ki sonuçta Biri doğru biri yanlış mi oluyor.?

Rahim Turk 6 yıl

Sen kendini Müslüman sanmıyor musun..? Müslüman sandığını söyledim Müslüman değilsin demedim. Ben mesela kendime Müslüman diyorum çünkü Allah katında kendimin Müslüman olduğumu sanıyorum

Rahim Turk 6 yıl