Ev kocamın ve annesinin üzerine boşanınca evin yarı hakkını alabilir miyim?

Merhabalar öncelikle aranıza beni de kabul ettiğiniz için teşekkürler. Benim de bir sorum olacak 2012 yılında esimle kredili bahçe katı aldik o dönem kaynanamlarla konusmadigim için eşim beni oyuna getirdi evin yarisini annesinin üzerine yapmış tapuda yarı yarıya ikisinin üzerine şimdi ben boşaniyorum ve davam temyizde şimdi sorum ben bu evden yarı hakkımı alabilirmiyim acaba cevaplarsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.. Hayırlı aksamlar..

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Tapu krediyi çeken üzerine olur, kredi bitene kadar da banka tarafından ipotek konur. Kefilin tapuda bir hissesi olma durumu yoktur. Ortada üç kağıt olduğu belli. Siz tapuda eşinizin ve kaynananızın isimlerini gördünüz mü? Gördüyseniz bir tapu dairesindeki memurlara danışmanızı tavsiye ediyorum.

E

Evet gördüm ikisinin ismi yazıyor

Gül Samela 6 yıl

Peki ben suan başka sehirdeyim buranin tapu memurlarindan bilgi alabilirmiyim acaba

Gül Samela 6 yıl

Gördüm dediğiniz tapumu eminmisiniz emlakçıda yapilan sozlesmeden bahsetmiyorsaniz tapuya gidip araştırın derim

Efe Kassap 6 yıl

Başka yerdeyseniz bilgi alamazsınız maalesef evinizin bulunduğu bağlı olduğu semtin tapu dairesine giderek ogrenebilirsiniz

Efe Kassap 6 yıl

Peki tşk ederim

Gül Samela 6 yıl

Rica ederim yardımcı olabildimse sevindim hakkinizda hayırlısı olur InşALLAH

Efe Kassap 6 yıl

Aminn insallah

Gül Samela 6 yıl

Hakkimi helal etmiyorum hiç birine

Gül Samela 6 yıl

Evin bulunduğu şehirdeki tapuya başvurmanız daha sağlıklı olur. Eğer yaşadığınız şehirdeki tapu dairesinde bir tanıdığınız varsa o kişi evin bulunduğu yerdeki tapudan bilgi alması daha kolay olabilir. Kurum içi kişilerin diyalogları ve bazı bilgilere ulaşması daha kolay olabiliyor. Bana kalırsa sizin gördüğünüz şey ya sahte tapu ya da tapu değil. (Sözleşme gibi birşey) Çünkü tapu sadece kredi çekenin üzerinedir.

Erkan Yksk 6 yıl

Burdaki tapu ya gidip soracagim

Gül Samela 6 yıl

Boşanacaksanız da o gördüğünüz her belgeyi saklayın. Çok doğru krediyi kim çekerse onun adına olur. Başka biri asla ortak olamaz. Boşanırsanız da kanunen o mülk siz evlendikten sonra edinildiği için yarısı sizin. Satılır ve kredi borcu"kalan borç" içinden düştükten yani kredi çekilen bankaya ödendikten sonra kalan para ikiye bölünüp size verilir. Kocanızın ödediği makbuzları da bulun ve fotokopilerini çektirin. Allah yardımcınız olsun.

Birsen Eskioğlu 6 yıl