Evimi istimlak edecekler yardım

Doğup büyüdüğüm ve hala yaşamakta olduğum evin istimlak edilmesi söz konusu. Ancak ben bu konuda hiç bir bilgiye sahip değilim.
Evi önce benden satmamı istiyorlar satış konusunda anlaşamazsak istimlak edilmeye gidilecek. (Yıllardır eline büyüdüğüm insanlar tehdit vs değil anlaşmalı olarak)
Şimdi evi istimlak'a girmeden satmak mı iyidir yoksa istimlak edilmesini beklemek mi ?
Bu konuda beni biraz bilgilendirseniz ya İstimlak değeri nedir nereden öğrenirim vs

com-s1e0n46sczuf3lbseb8g.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Evin piyasadaki değerini öğrenmeye bak öncelikle, sonra zaten sana m2 başına kaç lira verdiklerini size bildirirler. Kabul edersiniz veya etmezsiniz orası size kalmış, daha sonra istimlak kararını veren kuruma kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açabilirsiniz. Dava sürecinde bilirkişi istenir rapor hazırlanır ve buna göre mahkeme sonuçlanır. Karar uygun bulunmazsa istimlak kararı iptal edilebilir, yerinde bulunursa da mahkeme kararına uymak zorunda kalabilirsiniz. Ev almak yer almak konuları ciddi konular olduğu için insanlar belediyelerde evin/parselin durumu üzerine fizibilite yaptırırlar. İstimlak edilmek üzere olan bir evi öyle kolay kolay da satamayabilirsiniz netice olarak.

E

Cami için yani kamu yararı olduğu için istimlak iptal olmaz, sadece rakam değişebilir

Bilal Karabaş 5 yıl

Plana da itiraz edilirse aynı zamanda kaldırılabilir, ne okullar (kamu yararı) için plan kararları kaldırıldı pek haberdar değilsiniz sanıyorum.

Ebru Özcoplan 5 yıl