Fatih Sultan Mehmet bir bilim insanı mıydı?

Bilim insanı diyorlarda herhangi bir döküman olan varmı elinde ?

com-h28v4f1gz48shrnqz39f.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

Yaşadıgı dönemin en iyi bilim insanı oldugunu kabul edelim yani.

A

Bilimi askeri anlamda en iyi kullanan padişah olduğunu kabul edelim derim.

İsmail Öztut 6 yıl

Bilim ile savaşı bir arada kullanalım yani. Atom bombasını bulup o kadar insanı ve dogayı katleden insanlara da bilim insanı diyelim, antibiyotikleri bulan insanlarada bilim insanı diyelim. Bilim insanlık için iyi yapılan şeylere, bunu yapanada bilim insanı derim. İnsanları yok edenlere ne bilim denir nede bilim insanı denir.

Aslan Gürs 6 yıl

Şu an insanlık için kullandığımız hemen her şey önce askeri amaçlarla kullanılıyor diye biliyorum. İcatları kendi yaptığı yönünde bir savım yok. Lakin dönemin bilginlerini bir araya getirip bir çok silah geliştirdiği ortada. Büyük bir bilim insanının 2 yaşındaki öz kardeşini boğduracağına kimse inanmaz. Bilginliğini sadece bu yaptığı ile bile çürütebiliriz. Söylemek istediğim bilginliğinden ziyade bilime değer verdiği ve bu değeri askeri anlam da nakde çevirdiği.

İsmail Öztut 6 yıl

John Dalton atomu buldugunda atom bombasını icat edilecegini bilse atomu buldugunu söylermiydi. Senin dedigi dogru bir çok teknolojik alet önce askeri alanda kullanıldı, ama bir çok buluş da askeri alana kullanmak için ayarlandı

Aslan Gürs 6 yıl