Fatih Sultan Mehmet bir bilim insanı mıydı?

Bilim insanı diyorlarda herhangi bir döküman olan varmı elinde ?

com-h28v4f1gz48shrnqz39f.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

Gibbobsı tezlerini fazla okumuşsun heralde İstanbulu almadan önce adamlar zaten neredeyse Balkanların yarısını almışlardı

S

Bizansın fethinin tamamen mizansen olduğu ve askere kendini kanıtlamak zorunda olan 2. Mehmet in (tahta 2 kere çıktığı ve bazı üst düzez devlet görevlilerinin sultan murat dan kararını gözden geçirmesini istedikleri bilinmekte iken) tekfurunu atayıp vergisini topladığı bizansın fethinin bu amaçla tamamlandığını anlatan tarihçiler mevcut. Gemiler karada falan yüzmedi diyorlar.

İsmail Öztut 5 yıl

Gemilerin haliçde de inşa ettirildiği tezi yeni bir tez değil bununla birlikte Fatih'in İskender ve Hannibal'dan gemileri karadan yürütme konusunu okuduğunu da biliyoruz. Ayrıca Tarihçilerin ekseriyetinin Fatih ve Osmanlı hakkında olan tezleri mevcut Fuat Köprülü yada Halil İnalcık'dan da okuyabilirsin. İstanbul gibi bir kenti lle kimse mizansen ile falan vermez.

Serkan Lütfioğlu 5 yıl

Ayrıca Konstantin'in kliselerin birleşme kararını uygulamasını Cenevizin yardım filosu ve asker göndermesini ne yapacağız? Fetihten sonra Fatihin Cenevizlilerin kolonilerini ceza olarak istila etmesine ne demek gerekir?

Serkan Lütfioğlu 5 yıl

Lütfen yazımı tekrar oku kardeşim

İsmail Öztut 5 yıl