Flash gibi zamanda ileriye gidilebilir mi?

(Bence zor ama imkansız değil)

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Zamanda ileriye gitmenin mümkün olduğunu düşünen fizikçiler var. Bunlardan biri de Stephen Hawking. Zamanda ileriye gitmek ile ilgili yaptığı konuşmayı Youtube'dan bulabilirsiniz epey meşhur. İngilizcesi o kadar iyi olmayan arkadaşlar için Türkçe altyazılı versiyonları da var. İsteyenlere bulup atabilirim.
Ama öncelikle başa çıkılması gereken problemler var. Bunlardan biri ışık hızına yaklaşmak. Bu başlı başına zor bir sorun çünkü görelilik teorisine göre ışık hızında bir nesnenin kütlesi sonsuz olmak zorunda ki bu da tahmin edersiniz ki kulağa uçuk geliyor.

G

Bir de bazı fizikçiler ışık hızı kesinlikle geçilemez diyor ki bence çok saçma

Fatma Yurday 6 yıl

Işık hızının geçilemediğini düşünmelerinin sebebi yine aynı. Sonsuz kütle problemi. Ama yeni çalışmalar bunun o kadar da imkansız olmadığını söylüyor sanki. Ayrıca diyelim ki ışık hızına %99 oranında yaklaşabilecek kadar hızlı giden bir uzay gemisi yapmayı başardınız, zamanda ileriye gitmek için yeterli olacaktır. Çünkü yine görelilik teorisine göre hız arttıkça zaman yavaşlamaktadır. Bu bahsettiğim konu ile ilgili bir link. Merak edersen okuyabilirsin. Okumanı tavsiye ederim. https://seyler.eksisozluk.com/bir-gun-isik-hizina-yakin-hizlarda-seyahat-edebilirsek-neleri-gozlemleyebiliriz

Gökhan Turac 6 yıl