Fransa'da sokakta namaz kılmak yasak ne düşünüyorsunuz?

FRANSA'DA SOKAKTA NAMAZ KILMAK YASAKLANIYOR.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, polisin sokaklarda namaz kılanlara engel olacağını belirtti.

Collomb, "İnsanların sokakta namaz kılmalarını ve dua etmelerini önleyeceğiz. Önümüzdeki bir kaç hafta içinde bu sorunun çözüleceğinden emin olacağız" dedi.

Bakan, Müslümanların namazı bunun için ayrılan mekanlarda kılması gerektiğini söyledi.

Paris'in Clichy-la-Garenne banliyösünde bir caminin kapatılmasını protesto etmek amacıyla bölgede yaşayan Müslümanlar, belediye binası önünde caddede namaz kılmaya başlamıştı. Fransa belediye başkanları, 10 Kasım'da, hukuk devletinin Cumhuriyetçi Laikliğini savunma amacı ile ‘yasa dışı namazlara' karşı protesto yürüyüşünü düzenlemişti.

com-fwfsnc8rhpg46ocins5p.jpg
Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Hepsini geldikleri bataklığa geri sürmeliler!

A

Sözü geçen ülke Fransa. Bataklık dediğiniz bölgelere kendileri gittiler, oradan insanları Hitler’e karşı savaştırmak için getirdiler, o bataklıklardaki zenginlikleri anakaralarına taşıdılar.

Alican Karanfil 6 yıl

Fransa ilk camisini dünya savaşında ölen müslümanları anmak amacıyla inşaa ettirdi.

Alican Karanfil 6 yıl

Tüm bunlar yaşanırken bataklığınıza dönün diyen olmamıştı. O topraklarda bir Fransız kadar hakkı olan Cezayir, Fas kökenlilere şimdi siz mi fazla göreceksiniz Fransız vatandaşlığını.

Alican Karanfil 6 yıl

Alican Karanfil siyaset yapma bilader, bizde biliyoruz neyin ne olduğunu! Milyonlarca mülteci var Avrupa ülkelerinde, o mükemmel ülkelerinden ve şeriat düzeninden kaçıp oralara yerleşip medeni hayat yaşayan! Ama onlara medeniyet çok çünkü yaşadıkları medeni ülkeleri boka batırma derdindeler! Hepsini süreceksin geldikleri bok çukuruna!

Atilla Özkorul 6 yıl

Siyaset yapmadım söylediklerim politikaya malzeme olabilir ama direkt politika değil tarihi şeylerdi.

Alican Karanfil 6 yıl

Tekrar edeyim bugün modern Fransa’nın oluşmasında emeği geçen Fas, Cezayir ve civar ülkelerin göçmenleri bok çukurundan medeniyete göçmüş vatandaşlar değil Fransızlara bu medeniyetin oluşmasında katkı sağlayarak o topraklarda hak elde eden şahıslardır. Bir çoğu da göçmen değil Fransa vatandaşı.

Alican Karanfil 6 yıl

Yalnız hakaret etmemek lazım atilla inançlara saygı duymakla bir şey kaybedilmez

Burcu Ardiç 6 yıl

Alican Karanfil İbadeti siyasete ve protestolara meze etmeye kalkma bence kime ne empoze etmeye çalışıyorsan yanlış yoldasın

Engin Cüstan 6 yıl

Ben Avrupa’da yaşıyorum ve bu gibi geri kafalı müslümanlar virüs gibi! Yaşadıkları her yeri yıpratma ve tüm güzellikleri bitirme derdindeler! Şeriatla yaşamak isteyen geldiği yada getirildiği yere geri gider! Avrupa medeniyetini ortadoğu düzenine çekme çalışmaları artık gına getirdi! Yaşadıkları ülkelerin kültürüne ve yaşam şekline hiç saygıları yok! Herşey onların istediği gibi olmalı! Adamların dini bayramlarına karışırlar, medeni düzene uymazlar, falan filan liste uzun! Ama onların ülkelerinde kadınlar kapanmadan gezemez! Müslüman ülkelerde (Türkiye hariç) kilise bulamazsın!! Kimseye saygıları yok ama onlar gavur dedikleri memleketlerin yollarında namaz kılarlar!

Atilla Özkorul 6 yıl

Ben kimseye bir şey empoze etmeye çalışmıyorum engin. Gereksiz ithamlardan kaçınırsan çok memnun olurum.

Alican Karanfil 6 yıl

Atilla Capulcu konu Müslüman ülkelerin durumu değil Batı ülkelerinin savundukları inanç ve protesto özgürlüğüyle Fransanın yaptığı bu hareketin çelişkisiydi. Ama madem konuyu buraya çektiniz ben de Avrupa’da okuyan bir öğrenci olarak burada yasalara saygılı, insanları rahatsız etmeden yaşayan, halk tarafından sevilen birçok müslüman gördüğümü söyleyebilirim. Zaten Almanya’daki müslüman oranına bakarsak ya da Fransa bu bahsedilen nüfusun yarısı dahi problemli tiplerden oluşsa bu topraklarda refah çoktan biterdi. Ayrıca Suudi Arabistan’ı bilmiyorum fakat onun dışında birçok Müslüman ülkesinde kilise bulabilirsiniz. Afganistan, Pakistan, Mısır, Sudan vs gibi görece diğerlerinden de yobaz olan ülkelerde dahi.

Alican Karanfil 6 yıl

Kendini avutuyorsun bilader! Sende biliyorsun anlatılmak isteneni ama işine gelmiyor! Dikkatli okursan, bu gibi geri kafalı müslümanlar demişim, müslümanların hepsi dememişim!

Atilla Özkorul 6 yıl

Yabancı bir kadın islam hukuku ile yönetilen ülkelerde etekle felan gezemez, ya linç edilir yada toplu tecavüz! Tabi azda olsa bu ülkelerin bazı büyük şehirleri ve korunmuş yerler hariç!

Atilla Özkorul 6 yıl

Avrupadaki inanç ve protesto özgürlüğü dünyada hiç bir yerde yok! Ama yobaz kısım artık hoş görü sınırlarını haddinden fazla zorluyor! Zaten bu tutum yüzünden gerçek müslümanlarda bu işten zarar görüyor! Ama Avrupa artık uyandı ve bu yobaz düşünceyi medeniyetten sürecek! Yapılan şavaş müslümanlara karşı değil yobaz ve insanlık düşmanı düşünce ile.

Atilla Özkorul 6 yıl

Demokratik ne güzel bir düşünce hadi şimdi ayasofyayi cami yapalım diye sokaklarda tekbir çekmeye keşke bu kadar osmanlı ve Anadolu tarihini bilseniz

Tuncay Anık 6 yıl