Fransa'da sokakta namaz kılmak yasak ne düşünüyorsunuz?

FRANSA'DA SOKAKTA NAMAZ KILMAK YASAKLANIYOR.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, polisin sokaklarda namaz kılanlara engel olacağını belirtti.

Collomb, "İnsanların sokakta namaz kılmalarını ve dua etmelerini önleyeceğiz. Önümüzdeki bir kaç hafta içinde bu sorunun çözüleceğinden emin olacağız" dedi.

Bakan, Müslümanların namazı bunun için ayrılan mekanlarda kılması gerektiğini söyledi.

Paris'in Clichy-la-Garenne banliyösünde bir caminin kapatılmasını protesto etmek amacıyla bölgede yaşayan Müslümanlar, belediye binası önünde caddede namaz kılmaya başlamıştı. Fransa belediye başkanları, 10 Kasım'da, hukuk devletinin Cumhuriyetçi Laikliğini savunma amacı ile ‘yasa dışı namazlara' karşı protesto yürüyüşünü düzenlemişti.

com-fwfsnc8rhpg46ocins5p.jpg
Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Evinde kılsın diyenler, tüm vakitleri evinde kılacak bir insan çalışmıyor olsa gerek? O kişiler o ülkenin vatandaşı ise verilen haklardan faydalanması kadar doğal bir şey olamaz nedir bu 'namaz' diye değişkenliğiniz? Sanki beleşe yaşıyorlar Türkiye de bulunan Suriyeliler gibi değiller zannımca? Öyleler mi? Yeni camii eskisinden 1 km uzakta olduğu için sanırım bu eylem vs. İnsanların ulaşım huzurlarını bozmayıp gerekli mercilere seslerini duyursalar daha sağlıklı olur.

H

dışarda ayin yaparsan ona da karışırlar sorun islami olduğu için değil dini olduğu için

Pawel çelenay 5 yıl

Birincisi, Pawel çelenay Anlıyorum fakat bunu başka bir dini inanca sahip olan insan da gerçekleştirse hakları olduğunu belirtirdim. Nihayetinde vatandaşı. İkincisi, Sandy Lopez Yorumu mu okumadıysanız tekrar okumanızı, anlamadıysanız ise sesli okumanızı rica ediyorum. Son cümlem de nasıl yapıldığında daha sağlıklı olduğunu belirtmişim. O insanların değil, yüksek mercilerin rahatsız edilmesi gerektiğini yineliyorum. Ve Camii mevzu bahisi onlarında dini ibadetlerini rahatça yapmaları için bir tür haktır. Hiçbirini diğerinden üstün tutmuyorum. Birini savunurken diğerini yermek ya da çiğneme zaruriyeti yok zannımca?

Halime Malgil 5 yıl