Gelmiş geçmiş en büyük bilim insanı kimdir?

Tesla bana gelmiş geçmiş en büyük bilim insanı gibi geliyor. Sizin bu konu hakkında ki düşünceleriniz nelerdir?(bilim insanlarını kıyaslamak elbette doğru değil benim ki sadece merak.)

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Newton bence

A

Fazla geri kafalı olmasa katılabilirdim

Egemen Esen 6 yıl

Aynen

Oğuzhan Ekitli 6 yıl

Newton mu geri kafali?

Uğur Breeze 6 yıl

Simyacı, dindar ve birçok batıl inanç sahibi. Bunun yanında hayatının yarısını çeşitli kişilere sinirlendiği için boşa geçimiştir. Bence geri kafalı

Egemen Esen 6 yıl

Termodinamik yasasını oluşturduktan sonra neye inandığının benim için bir önemi yok. Üstelik o dönem yaşayan insanların çoğu dindar ve batıl inançları olan insanlar ve simyanın mümkün olduğunu düşünüyorlar. Dönemine göre değerlendirmekte fayda var.

Ahmet Dnçr 6 yıl

Newtondan çok önce yaşayıp saçmalıkların saçmalık olduğunu farkeden bilim insanları olmuştur. Newtona geri kafalı diyorum, çünkü hayatının yarısını bu saçmalıklar uğruna harcamıştır. Çok büyük bir deha olsada durum bu.

Egemen Esen 6 yıl

Turev-Integralide unutmayalim. Onun sayesinde fizigi anliyoruz

Uğur Breeze 6 yıl

Princpia Mathematicasını okudum. Geliştirdiği matematikten ve fiziğin anlaşılmasını sağlayan yeni yöntemlerden de haberdarım. Bunlar onu bir deha yapan eylemleri zaten.

Egemen Esen 6 yıl

E daha ne? Biz burda bilim tartisiyoruz adamin neye inandigi neye sinirlendigi kimseyi ilgilendirmez ne kadar sacma da olsa elektrik diregine de tapabilir bu bizi baglamaz dostum Einstein dedigin adam bile bu icadi kullanarak teorilerini ispatliyorsa fazla soze gerek varmi sence?

Uğur Breeze 6 yıl

Yahu hayatının diğer yarısı boşa geçti diyorum. Einsteinle ve o kalibrede insanlarla kıyaslandığında bu bakımdan sınıfta kalıyor. O yüzden geri kafalı olmasa katılabilirdim dedim

Egemen Esen 6 yıl

Hayatinin yarisi nasil bos geciyor sen newton hakkinda yeterli bilgiye sahip oldugunu yeniden gozden gecir. Adam oldugunde bile ellerinde calisma kagitlariyla bulunuyor oldugu yerde. Ayrica newton fizigin belli bir alanina degil cogu alt dallarina katki saglamistir bunun yaninda matematige oda yetmezmis gibi simyayla ugrasti. Ve bu bahsettigimiz adam hic atematigi bilmeden 4 yilda ogrenen bir insan. Ayrica einsteinin odasinda da newton maxwell ve galileonun resimleri asiliydi. Sence gerikafali olan biri buyuk insanlara isik olabilirmiydi?

Uğur Breeze 6 yıl

Newtonun buluşları başkaları tarafından çalınmış, bilimsel kuruluşlar Newtonu haksız bulmuş ve Newtonda buna sinirlenip kendini bütün dünyadan soyutlamıştır bir süre. Daha sonra bilim insanları sadece Newtonun çözebileceği matematik problemleriyle ondan ricada bulunmuş, Newtonun içindeki bilim aşkı yeniden ateşlenmiştir. Newton fazla hırçındı, bence sende biraz araştır

Egemen Esen 6 yıl

Tekrarliyorum. Burada yapilan bilimi tartisiyoruz ona bakarsan her bilim insaninda asagi yukari bunlar var. Einstein savasta tarafsiz kaldi diye isvicre vatandasi olmak istedi, yillar gectikten sonra sozde savas karsiti olan einstein amerikaya gidip binlerce insani olduren bombayi yaptirtan on ayak olan birisi ne ironi ama degil mi? yada kuzeniyle evlenmesi. Yani saymak istersek buraya bu tur seyleri dokebiliriz ama onemli olan bilime yaptiklari katki, buna ek olarak ozel hayati les olan baska bir bilimci tanimiyorum einstein dan baska belki schrodinger onda da biraz playboyluk vardi Biraz da alan turing. Neyse sonuc olarak biz burda ne dersek diyelim modern bilimin ateslenmesine neden olan kilit noktadaki newtondur ve tarihteki yerini boyle almistir. Newtonu yuceltmem bana birsey kazandirmadigi gibi einsteini yermek de kimseye bisey kazandirmaz.

Uğur Breeze 6 yıl

Adam hareketni temel yasalarını ortaya çıkarmış, bugün bile hala belirli bir düzeye kadar kullanılıyor bu yasalar. İşlemlerine katkı sağlasın diye türev integrali keşfetmiş bir deha. İsterse uzaylılara inanır isterse simyaya, bu kadar teorisinden sonra simyaya inanıyordu diye geri kafalı diyemeyiz

Ilker Sarıkınacı 6 yıl

Geri kafalılık bazı sıfatları beraberinde getirir. Newton bu sıfatların hepsine sahip ama aynı zamanda bir dahi. Bir bilim adamını sadece bilime katkılarıyla değil, duygu ve düşünceleriylede değerlendiririm. Sadece simya değil, birçok batıl inanç sahibiydi Newton. Geri kafalı olduğunu kabul edememek ya bilgisizlik ya da taraflılıktır bu noktada. Newton hayatının büyük bir bölümünde kendini soyutladığından bu onun bilimsel hayatınıda etkiliyor. Tabi bunlar sadece fikir, aynı fikri benimsemek zorunda değiliz. Sadece benim fikrim temelsiz değil, bunu açıklamaya çalışıyorum. Birçok bilim adamıda böyle düşünür Newton hakkında. Bir deha, ama aynı zamanda huysuz, geçimsiz, inatçı

Egemen Esen 6 yıl

Duygu dusunceleriyle degerlendiriyorsan once tarafini tuttugun einsteina bak o zaman bunlari yazsam burda dag olur yukarda yazdiklarim sadece bir kaciydi. Abd baskanina bomba yapilmasi icin mektup yazan binlerce masum insani olduren adami savunmayin bana..

Uğur Breeze 6 yıl

Einstein Almanya'da kalıp Naziler için atom bombasını yapmayı kabul etseydi şuan dünyanın büyük bir bölümü Naziler tarafından soykırıma uğratılmıştı. Einstein o enerjiyi insanoğlunun iyiliği için keşfetmiştir, ama günümüzde olduğu gibi o dönemde de hüküm süren cahil liderler durumu değerlendirmekten acizdiler.

Egemen Esen 6 yıl

Kendisine yapmasi icin zaten oyle bir sans verilmedi yahudi oldugu icin..

Uğur Breeze 6 yıl

Bir süre daha Almanya'da kalsa görürdük Öyle bir silahı Hitler gibi biri bile kullanmadan edemez. Kaldı ki böyle bir projeleri zaten var. Üstün ırk alman ırkıdır, geri kalanları yok etmeliyiz projesi. Atom bombasını önce bulanlar Naziler olsa bu proje hayata geçecekti ve projenin kilit adamı da Einsteindi

Egemen Esen 6 yıl

Egemen Esen kardesim tamam artik daha bisey diyemiyorum sana buyuksun, haklisin..

Uğur Breeze 6 yıl