Gökyüzüne asılı binalar inşaa edilebilir mi?

Sizce mümkün mü??

New York merkezli mimarlık şirketi Clouds Architecture Office, gökyüzüne asılı bir gökdelen için tasarımlarını yayınladı. Dubai'de inşa edilecek olan gökdelen uzaydan yakalanıp dünya yörüngesine 50 bin km yukarıya getirilecek olan bir astroide asılı olacak ve her gün farklı bir şehre tepeden yaklaşacak. Dünya'ya bakan en alt katında alışveriş ve eğlence merkezleri, orta kısımlarda iş merkezleri üst katlar ise uyuma yerleri olacak. En üst katta ise güneş enerji panelleri olacak. Su ise bulutlardan elde edilecek. Bu ters gökdelende Güneş Dünya ya göre 40 dakika erken doğup 40 dakika geç batacak. Sıcaklık -40 derece olacağından uzay elbisesi olmadan balkona çıkmak olmayacak fakat içeri de yeşil alanlar ve parklar da olacak. Şimdilik hayal gibi görünse de yakın zamanda mümkün olacak. Analemma Tower ismi verilen gökdelenden Dünya'ya inmek isteyen paraşütle atlayacak.

com-gwq8mf849u5fh220vvfk.jpg
com-o88rzdc2d01op05w5vzs.jpg
com-qzct4fwznuc8l8315jd8.jpg
com-dvbqjvid0pmdsqei2ii3.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
111
111 CEVAP

Tam geyik yapılacak konu

T

Amaç beyin Fırtınası... Şuan mümkün değilsede imkansız da diyemiyoruz malesef saygılar Tamer kardeşim

Tunahan Tatlidil 6 yıl

Ben böyle bir konuda beyin fırtınasına katılabilmek için uzay bilimlerine, ileri seviyede matematik ve fizik bilgisine, sıradışı bir mimarlık bilgisine ve müthiş bir öngörüye sahip olmak gerekir diye düşünüyorum. Bunlardan bir tanesine bile sahip olsam fırtınaya ben de bir meltemle eşlik ederdim ama malesef hiç birine sahip değilim. O yüzden bu konu benim için geyik konusu... Saygı bizden Volkan Saltürk Bey.

Tamer Mutlugil 6 yıl

Bende onu anlamıyorum işte.. Konu ile ilgili hicbir fikri olmayan insanlar konuyu alaya alıyolar... Bende anlayan birileri çikarda aydınlatir bizi belki diye paylaştım

Tunahan Tatlidil 6 yıl

Şaka bir yana böyle bir konuda hakikaten mümkün ya da mümkün değil diyebilecek bilgi ve birikime sahip değiliz çoğumuz. Gerçekten bir fikrim olduğunda paylaşıyorum. Bu konu bana bir numara büyük geldiği için ben de şakaya vurayım dedim.

Tamer Mutlugil 6 yıl

Ayrıca yanlış anlaşılmak istemem. Gayet güzel bir paylaşım.

Tamer Mutlugil 6 yıl

Asla rahat olun lütfen ilgi ve bilgi alanlarınızla ilgili soru ihtiva eden gönderilerinizi bizimle paylaşin keyifle onaylayalım ve üzerinde konuşalım.. Saygılar Tamer kardeşim. Hayirli akşamlar

Tunahan Tatlidil 6 yıl