Hakikatçı alevilik nedir, kimlere alevi denir?

Arkadaşlar merhaba, alevilik üzerine araştırmalar yada okumalar yapan bir arkadaş var mı? özellikle hakikatçı alevilik üzerine. Onunla bir takım konuları konuşmak istiyorum. Uzun süredir araştırmalar yapıyorum fakat tam istediğim düzeyde sonuçlar edinemedim.
Teşekkür ederim.

com-udv8jo71kbaz6jbofx8y.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
61
61 CEVAP

Zaza alivisiyim baba tarafindan yardimci olabilirsem ne mutlu

O

Zaza alevisi nasıl oluyor? Beni biraz aydınlatabilir misin?

Simge Bara 3 yıl

Simge Bara Yolumuz ırklar değil kırklar yoludur diyip geçelim.

Alican Cilingir 3 yıl

Alican Cilingir yolumuz kırklar yolu evet ama bazı gerçeklikleri de çöpe atamayız.

Simge Bara 3 yıl

simge Bu konudaki gerçeklik nedir? Arkadaş kendini Zaza olarak nitelendirmiş, bu mu sıkıntı olan.

Alican Cilingir 3 yıl

dediği gibi arkadaş kendini zaza olarak nitelendirmiş öyle demiş kendine, misal ben de Kürt Alevi’si diyorum, sen de Türk Alevi’si dersin kimisi Çerkez der kimisi Abazha der herkes kendine bir şey der ama bir şey demek zorunda mıyız, tabiki de değiliz, çünkü insanız biz sadece insan, kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur tıpkı hiç bir ırkın başka hiç bir ırktan üstün olmadığı gibi.

Sercan Nhhş 3 yıl

Siz bir ırkın ırk olabilmesi için hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz arkadaşlar? Kendine elbette zaza diyebilir ama bir geçerliliği yok. Ben üstünlük kurmak adına tek kelime etmemisken üstelik sadece dil açısından değerlendirirken siz nasıl üstünlük meselesine geldiniz? Ismail Beşikçi deyip ayrılıyorum.

Simge Bara 3 yıl

ayrılman iyi olur, ırk olmanın kriterlerinden bahis edip gider ayak ırk olmayı olmamayı anlatmaya çalışmandan ötürü kalbim kırıldı, ben dünyadaki hiç bir ırkı tanımıyorum, ırk olmanın kriterleri umrumda değil, ben insanım tıpkı senin gibi, ve bu yazıyı her okuyan gibi, her neyse ırksal konular beni ilgilendirmiyor fakat söylediğin şeyin tezatlığını sana bildirip ben de ayrılacağım; ırk ayrımı zaten dillerden ortaya çıkan bir şey asıl olarak dil kökeni ve dil farklılıkları üzerinden ırk ayrımı ya da birleşimi söz konusu iken sen ırkların birbirinden farklılıklarının kriterleri olduğundan bahsetmişsin ... İyi akşamlar, neyin geçerliliği olup neyin olmadığına kimse karar veremez insan kendini ne ve nereli hissediyorsa o dur.

Sercan Nhhş 3 yıl