Hayvanlara yapılan eziyet için hukuken ne yapılabilir?

Istanbul'da bulunduğum semtte çocuklar kedilere vuruyor ve işkence ediyor. Anne babaları hiç bir şekilde karışmıyor. Ne yapabiliriz? Hukukî süreç vs vs ne yapılabilir?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Ya bakın şiddete hayır derken bile kavga ediyorsunuz Ben kasımpaşa'da oturuyorum orada böyle tatlı dil ile anlayacak çocuk yok. Hatta anneleri dahi kedilere vuruyor. Diyorum ya aileleri ile görüştüm asıl sorun zaten çocukta değil anne ve babada. Sonuçta ben ne kadar tatlı dil ile de konuşsam anne baba bu hayvansevgisini aşılayacaktır. Geçen günü yan apartmanda bir kadın camın önüne kediler gelmesin diye kezzap koyacağından bahsediyordu yani bahsettiğiniz şeyler burada geçerli olmaz. Iyi niyetinizi anlıyorum ama herşey anne de baba da bitiyor. O yüzden anne ve baba ile güzellikle konuşmaya gideceğiz. Dediğim gibi biz ne kadar tatlı dil ile ogretsek de ailede şiddet öğretiliyorsa o çocuk aileden görecektir. O yüzden ilk iş anne baba. Korkutabilir miyiz anne babayı herhangi birseyden mesela?

D

Ozam kezzap koymayı düşünen kadını dövün kesinlikle bunu söyleyen bi insanla konuşulmaz

Ilhan Özdicle 5 yıl

Ne kadar iğrenç insanlarla yaşıyorsunuz bu nedir ya. Hayvan haklarıyla alakalı yasa ve kanunların çıktılarını alıp gidin isterseniz yanınızda da takım elbiseli bir kadın/erkek bu kişi avukat eğer devam ettiğinizi görürsek dava edeceğiz falan korkarlar belki

Zeynep Yiğider 5 yıl

Bir hayvanseverlere sorayim eğer avukat hayvansever var ise yardımcı olabilirler belki

Duru Tanrıtanır 5 yıl