Hem evli hemde feminist olunur mu?

Hem evli hem feminist olunmaz.
Ya feminist olacaksın ya evli.
(Sizce bu söz doğru mudur?)
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
68
68 CEVAP

Yazsaydın o zaman oraya evli feministlerden yorum almak istiyorum diye: D ayrıca sorunun başı sonu çok saçma kime sorduğun ne farkeder: Dddd burayı gülerek terk ediyorum diğer arkadaşlara kolay gelsin: D

Z

Ne bileyim ben sizin gibi çok bilmişlerin çıkacağını. Hadi hoşçakal. Gülebilirsin istediğin kadar. Kahkaha atarak terket.

Birol Demiröz 6 yıl

Gidesim kaçtı şimdi biliyor musun: Ddd tabi insanlar bilmeyince bişeyleri çok bilmiş olabiliyoruz: Dd

Zeynep Yiğider 6 yıl

Egona yenik mi düştün.

Birol Demiröz 6 yıl

Benide kendinize benzeteceksiniz ah gençler ah.

Birol Demiröz 6 yıl

Ya evet keşke: Ddd

Zeynep Yiğider 6 yıl

simone de beauvoir bu kadın tam bir feminist. Evliliğe karşı. Düşünceleri alışılagelmiş düşüncelere aykırı. Ama feminist. Sence evli olarak feminist olunur mu yoksa feministlik evliliğin çok ötesinde bir kavram mıdır? Açıkla hadi.

Birol Demiröz 6 yıl

Evlilikten ne beklediğine ve o zamanki evliliklerin nasıl yürümek zorunda bırakıldığıyla alakalı bir soru bence bu. Günümüzde feminizmin tanımları arasında evliliğe ters düşen bir ibare yok. Feminizm demek değildir ki erkeksiz ya da aşksız ya da bunu onaylayan bir kurum olmadan yaşamak.

Zeynep Yiğider 6 yıl

Yani feminizme bakarsın nedir kadın ve erkek hak-sorumluluk özgürlükleri eşitliği. Sonra evliliğe bakarsın bu eşitliği bozan bir durum var mı? Bence yok yani benim yapacağım evlilikte yok. Başkasının yapacağı evlilikte vardır o evlenmez. Ama evlilik feminizme terstir karşıdır vsdir diyemeyiz

Zeynep Yiğider 6 yıl

Feminizm gerçekte acaba bu mu? Tartışılır. Bence feminizmi günümüz yaşantılarına topluma uydurmaya çalışıyoruz gibi geliyor bana.

Birol Demiröz 6 yıl

Bir ideolojiyi; o ideolojiyi yansıttığını söylediği insanlara bakarak ele alamayız. Mesela hep şey derler islamı müslümana bakarak yargılamayın. Bir müslüman vardır zina yapar islamda zina serbestir diyemezsiniz. Kurana açar bakarsınız öyle mi değil mi diye. Feminizmin de ne olduğu belli açıp bakmak gerekiyor sadece. Nasıl müslümanım diyen bir insan budist gibi davrandığında; müslümanlıkta inekler kutsal demek saçmaysa, feministim diyip erkek düşmanlığı yapan kadını görünce feminizm erkek düşmanlığı demekte o kadar saçma. Feminizmin temelinde kadın erkek hak-sorumluluk ve özgürlüğü eşitliği vardır bunun dışına çıkan herhangi bir söylemin feminizme alakası yoktur.

Zeynep Yiğider 6 yıl

Feminizmi erkek düşmanlığı olarak görmek doğru değil. Ancak çıkış noktasında bir başkaldırı var bu kesin. Feminizmin ne şekilde algılanması gerektiği toplumlara nasıl uyarlanacağı sosyolojik ve psikolojik bir tartışmanın konusu. Not. Bak gördün mü karşındakini kaale aldığında, düşüncelerine saygı duyduğunda çok farklı şeyler çıkabiliyormuş değil mı! Neyse yinede beni umursamıyorsundur belki. Şunu unutma Akıllılar aptallardan çok şey öğrenir lakin aptallar akıllılardan hiç birşey öğrenemez.

Birol Demiröz 6 yıl

Ben hala çok saçma buluyorum, ki böyle bir soruyu neden saçma bulduğumu da açıkladım. Ama bu açıklamayı en başta yapardım ciddiye alsaydım. Ciddiye alınacak bir tarzda yazılmamış soru "komünizm parayı feminizm kocayı bulana kadardır" mantalitesiyle yazılmış gibi görünen bir soru ve toplumumuzun feminizmi nasıl anladığı da ortada suç bende değil bence ciddiye almamamdaki: D

Zeynep Yiğider 6 yıl

Tayyibin hem müslüman hem ateist olunmaz sözüne atıfta bulunmak istemiştim. Esprili bir düşünceyle bu konuya giriş yapmak istedim. Kendimi düşüncesiz biri konumuna sokacağım aklıma gelmedi. Amacım önce espriyle bu konuya yaklaşmaktı. Direkt olarak saçma algılanmasından çok insanların bu konuya esprili bir dille yaklaşıldığını düşüneceklerini umdum.

Birol Demiröz 6 yıl