Hem evli hemde feminist olunur mu?

Hem evli hem feminist olunmaz.
Ya feminist olacaksın ya evli.
(Sizce bu söz doğru mudur?)
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
68
68 CEVAP

Bu şekilde düşünmeyenleri tenzih ederek konuşuyorum, çevremde onlarca feminist insan var, aktivist olanı var olmayanı var, ben feministim deyip eşitlikçi insan görmedim. Hepsi pusuda erkek nakavt etmek için bekleyen insanlar. Gözlemim bu yönde. Ben de eşit olmamızdan yana bir insanım. Ama bunun bu şekilde olması bana itici geliyor.

M

Çünkü feminizmi erkek düşmanlığı zannedip feminizme leke sürülmesine sebep olan bilgisiz insanlarda var ama bu yüzden itici gelmemeli. Feminizm kesinlikle sizin de haklarınız savunuyor.

Serenay Zoroglu 5 yıl

Feminizm islam gibi bir şey hanımefendi. 20 farklı çeşidi var aynı mezhepler gibi. Eşit olalımcılar var erkeklere ölümcüler var o var bu var. Nasıl ki gerçek islam bu değilcilere sen o anlamı çıkarmışsın o da bunu çıkarmış içinde hepsi var diyorum, bu da öyle. Ha neden bir saattir din üzerinden anlatıyorum? Tanrıya ve dinlere inanmadığım gibi aynı sebeplerle feminizmi de desteklemiyorum. İsim olarak. Eşitlikçi bir insanım ve kendimi bu şekilde tanımlıyorum. X ist y ist gibi şeylere girildiğinde niyetten uzaklaşması daha kolay bana sorarsanız. Çünkü erkek düşmanlığı da feminizmin bir türü ve feministim dediğinizde aynı kefede değerlendirilmenizden daha doğal bir şey yok. Eşitlikçiyim deyip geçiyorum o yüzden. Sevgiler.

Mert Kılık 5 yıl

Tabiki çeşitleri var. Erkek düşmanlığı feminizm değildir. Feminizmi erkek düşmanlığı sana kendini öyle tanımlayanlar var. Bu saçma feminizmin amacına ters bir şey birçok bilgili feminist bunu kabul etmez eğer feminizmin ne demek olduğunu biliyorsa. Ayrıca ben feministim dediğimde onlarla aynı kefede olamam çünkü feminizmin kendi içinde ayrılma sebebi de bazı farklılıklarının olmasıdır siz bu farklılıkları görmezden geliyorsunuz biraz bu konuda ilginiz varsa okuma yapmanızı rica ediyorum sevgiler

Serenay Zoroglu 5 yıl

Mert Kılık teşhisin gerçekten mükemmel.

Birol Demiröz 5 yıl

Kesinlikle yanlış bir bilgi ve tek kaynaktan araştırmak ne kadar doğru ?

Serenay Zoroglu 5 yıl

Yeterince ilgiye de bilgiye de sahibim. Teşekkür ederim. Sizi bir fikre ikna etmeye de çalışmıyorum elbette. Yaşantınıza devam edebilirsiniz zaten konuşmanın başında sizin gibi düşünenleri tenzih etmiştim.

Mert Kılık 5 yıl

com-00sl9x0n3m3ug9mey29z.jpg

Serenay Zoroglu 5 yıl

com-bao9x09u1n0kde96gl87.jpg

Serenay Zoroglu 5 yıl

Pop feminizmin tanımı yanlış diyorsanız lüften doğrusunu atın bilgilenmek isterim bir yanlışlık varsa

Mert Kılık 5 yıl

Şimdi siz sadece feministim diyerek dal belirtmemiş oluyorsunuz, ama birisi diğer türlerle aynı kefeye koyduğunda farklılıkları gözardı etmiş oluyor. Burada mantık hatası var serenay hanım. Ayrıca bir haber sitesini kaynak almak ne kadar sağlıklı?

Mert Kılık 5 yıl

Ben feminizmde elbetteki seçtiğim bir dal var ama bunu belirtmemiş olmam olmadığı anlamına gelmiyor. Çok güzel noktaya dikkat ettiniz tıpkı siz gibi bilerek tek kaynağı yolladım oysaki elimde bu konu ile ilgili birçok kaynak var. Size de demek istediğim bu tek kaynakla olmuyor bu yüzden araştırın demiştim yanlış anlamayın bilmiyorsunuz demek istemiyorum ben sadece yanlış öğrenilmesini istemşyorum

Serenay Zoroglu 5 yıl

Görüşünüzü savunmanızı anlıyorum. Sadece aynı fikir yapısında ilerlemeyen alt dalları var ise, o görüşe ve topluluğa olan itimatımı yitiririm demek istedim. Kaldı ki düşünce şeklimiz aynı burada birbirimizle yarışmamıza gerek yok. Ben de doğrusunu atarsanız memnun olurum demiştim. Elinizdeki kaynaklarda varsa lütfen bilgilendiriniz.

Mert Kılık 5 yıl

serenay yanlış öğrenilmesi diye bir durum sözkonusu değil. Size göre yanlış. Ancak feministliğin bir koluda bu radikal feminizm. Yanlış demenin bir mantığı yok.

Birol Demiröz 5 yıl

Feminizme illa inanıp savunmanızı istemiyorum illaki eleştirebilirsiniz bu hakkınız tek derdim yanlış öğrenilmemesi. Ayrıca ysptığımıxın yarışma değil seviyeli bir tartışma ortamı olduğunu düşünüyorum. Elimde kaynaklar tabiki var isterseniz elbetteki yardımcı olurum.

Serenay Zoroglu 5 yıl

Birol Demiröz bana göre değil feminizmin smacına göre yanlış. Feminizm sadece bana ait bir şey değilki böyle bir şey diyeyim

Serenay Zoroglu 5 yıl

Biraz kısasa kısas davrandınız da az önce o sebeple öyle söyledim. Habertürk ile wikipedi farkını sanırım açıklamama gerek yoktur. Kaynak tarama daha iyi tabi ki

Mert Kılık 5 yıl

Anlıyorum. Aynen kaynak tarama olabildiğince çok olunca daha güzel

Serenay Zoroglu 5 yıl

Feminizmi yanlış anlamayla ilgili bir durum değil ki bu. Feminist olmadığım halde benim gibi düşünen bir feminist akımı da var sizin gibi. Bunu yadsımıyorum zaten. Ama erkek düşmanı bir grup yok, varsa da feminist değil derseniz bilgi yanlışlığı içerisindesiniz.

Mert Kılık 5 yıl

tıpkı sizin dediğiniz çelişkiden ötürü kabul etmiyorlar haklı olarak. Feminizmi yanlış anlamadan kastım bu kendi içindeki ayrılıkların yok sayılmaması ve kelime anlamının yanlış anlaşılması üzerine

Serenay Zoroglu 5 yıl

Bana göre feminizmin çıkış noktası bir başkaldırı bir isyandır.. Her başkaldırı ve isyan içinde nefret barındırır. Belki zamanla bu nefretin yerini daha olumlu başka duygular doldurabilir bilemiyorum. Lakin feminizm, içersinde kin nefret barındıran bir kavram. Bu açık ve net.

Birol Demiröz 5 yıl

Feminizmin tek derdi eşitlik ama kadınlar bu ataerkil toplumda daha çok ezildiği için onlara karşı biraz da hassas bir tavrı var. Eşitlik içeren bir şeyde nasıl nefret olabilir ki? Bir başkaldırıdır tabiki ayrımcılığa eşitsizliğe bir başkaldırıdır.

Serenay Zoroglu 5 yıl