Hem iyi bir insan hem de ateist olan birisi cennete girebilir mi?

Hem iyi bir insan hem de ateist olan birisi cennete girebilir mi?
Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Herkes yaptıģı amellere göre müslüman yada değil. Yani kendisini müslüman olarak görenler illa müslüman diye birşey yok.

A

Kur ana göre hz isa insanlığı müslümalığa davet edecek amellerine Göre insanlar kabul yada resdedekler diye biliyordum yanlış bilgimi?

Volkan Sivaci 6 yıl

Ali imran 67 : İbrahim, ne Yahudi, ne de Hıristiyan idi. Fakato, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir müslüman idi. Müşriklerden de değildi. Müslümanlık tanımlaması Muhammed Peygamber ile gelmedi... Barış üzerine Adalet üzerine yaşayan herkesin dini Islam olmuş oluyor. Bu tanımlamayı kabul etsin etmesin.

Aslı İşgüden 6 yıl

Kurana göre Peygamberlerin hepsi müslüman dolayısı ile onlara uyanlar da müslüman.

Aslı İşgüden 6 yıl

İbrahim ne Yahudi ne hıristiyan dı derken kastedilen şu, Musa dan da isa dan da önceydi. Onun zamanında Yahudi hıristiyan kavramı zaten yoktu ki. Allah katında din İSLAM dır. Adem den muhammed e aynı İslam gönderilmiştir, helal haram lar değişmiş olabilir ama özü aynıdır. İnsanlar islam ı tahrif edip bozdukça Allah gerçek doğru dini göndermiştir. Yahudilik ve hıristiyan lık muharref islam, MUHAMMEDİ MÜSLÜMAN lık son versiyon olarak kıyamete kadar koruma altındadır. Cennete gidecek olanlar için Allah müslüman değil mümin kavramını kullanır. Kim iman eder ve Salih ameller işlerse... Şimdi, Allah'ın gönderdiğini tahrif çok büyük suç. Hadi bunu ilk Yahudi ve hıristiyan lar yaptı. Şimdiki neslin suçu ne? Ben de onlar arasında doğsam bugün hıristiyan dım belki de. Ama nasıl ki şimdi Gavs ları saçma sapan inanışları sorguluyorsam teslis i de sorgulardım. İletişim çağında uzayı, genlerini keşfeden insanın allah ı ve onun son mesajını keşfedememesi imkansız. Bugün iman edenler ve Salih amel işleyenler demiş allah. Çok da kafa yormaya gerek yok. Allah adildir. O hükmedenlerin en iyisidir.

Sevim Ağaç 6 yıl

Yahudilik veyahut Hiristiyanlık, Müslümanlık, Budizmv. S terimlerinin hepsi de Insanlar tarafından oluşturulmuş Sınıflamalardır esasen. Yada Tarikatlar da diyebiliriz ki içlerinde Şirk eğilimde bulunanlar da çok. Sevim Ağaç senin de dediģin gibi, bu Tarikatların içerisinde yada dışında doģru davranışlar sergileyenler Şirke bulaşmamış insanlar Allah katında mümin olması gerekenler diye düşünüyorum şahsen.

Aslı İşgüden 6 yıl