Hem iyi bir insan hem de ateist olan birisi cennete girebilir mi?

Hem iyi bir insan hem de ateist olan birisi cennete girebilir mi?
Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

HERKEZ ettiği suçun cezasını çeker sevabını da alır bağışlayıcı yüce allahtır bizim ne haddimize kim cennete gidecek kim giremeyecek ..!

O

Benim merak ettigim kuranda anlatilan yoksa elbette ki rabbimden baska hic kimse bilemez bunu..

Özlem Erçakır 6 yıl

Özlem Erçakır kimin cennete gireceği bellidir. Allah'ın hükmüne uyanlar ve bu minval üzere ölenler cennete girecektir. Gizli ve muğlak olan birşey yok.. Gizemleştirmenin bir anlamı yok..

Ömer Deveci 6 yıl

Haklisiniz ama yinede allahin ne hukum verecegini biz bilemeyiz bize dusen onun dogru diye gosterdigi yolda gitmek..

Özlem Erçakır 6 yıl

Özlem Erçakır o zaman islam dışında olan, her ne kadar erdemli olsada, kur'an i hükümlerine rağmen o insanları cennete sokmaya çalışmakta doğru değil.

Ömer Deveci 6 yıl

Bende kurandaki hukumleri ogrenmek icin bu soruyu sormustum Ömer Deveci bey

Özlem Erçakır 6 yıl

Özlem Erçakır Bakara/62 Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir). Maide/69 Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir.) bu ayetler girebilir diyor..

Ömer Deveci 6 yıl

Özlem Erçakır Giremez Beyyine/6 Şüphesiz, inkâr eden kitap ehli ile Allah’a ortak koşanlar, içinde ebedî kalmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdürler. Al-i İmran/85 Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır Al-i İmran/19 Şüphesiz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir Al-i İmran/32 De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.

Ömer Deveci 6 yıl

çelişkide kaldım..

Ömer Deveci 6 yıl

bu ayterler için bir bütün olarak bakmak gerekecek diye düşünüyorum..

Ömer Deveci 6 yıl

Acaba girebilir diyo dediginiz ayetler digeer dinler icin daha islam dini yokken yeryuzunde o dini dosdogru yasayanlar icin soylenmis olabilir mi

Özlem Erçakır 6 yıl

ama, ayetler evrenseldir, tüm zamana hitap eder ve tüm zamanla için geçerlidir. ( indikten sonraki zamana)

Ömer Deveci 6 yıl