Hem iyi bir insan hem de ateist olan birisi cennete girebilir mi?

Hem iyi bir insan hem de ateist olan birisi cennete girebilir mi?
Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Herkes sadece kendi dininden başkasının cennete giremeyeceğini sanmakta. Bence insanlara faydalı işler yapan kim olursa olsun cennetliktir. İnsanlara zararı dokunan kim olursa olsun cennetlik değildir. Gene de her şeyin doğrusuna, kimin cennete gireceğine yaradan karar verir. Klimanın altında oturup, klimayı icat eden kişinin Müslüman olmadığı için cennete gidemeyeceğini düşünmek bana pek mantıklı gelmiyor.

E

Bu isin bencesi yok Allah a iman etmeyen her hangi bir hukmunu inkar eden kisiler nasil cennete girecekmis

Eyuphan Çupra 6 yıl

O zmn ayetlerde mantikli gelmiycek sana beyefendi

Eyuphan Çupra 6 yıl

En doğrusuna yaradan karar verir dediğim halde neden başka yönlere çekiyorsunuz?

Ertuğrul Cabukel 6 yıl

Bastacisin yalnis anlama seni bi kardesin olarak uyarmak icin yazdim en dogrusuna tabiki yaradan karar verir ve bilir ama bunun yani sira bi kitabimiz var ve bize herseyi acik ve net bisekilde anlatmis Rabbimiz yani bencesi yok derken bunu demek istedim kizma lutfen acip okursak o bencelerden vazgecicez sanirim

Eyuphan Çupra 6 yıl

Eyuphan Çupra Kardeşim kızmadım. Ben şunu diyorum kimin müsllüman olduğunu en iyi onu yaradan bilir. Etrafımızda müslüman olduğunu söyleyen ama her haltı işleyenler yok mu? Bunların samimiyetini biz nerden bilelim. En iyisini yaradan bilir. Ben bence derken hiç bir şeye şirk koşmadım. Tabiki kitaptabımızda yazıyor. Müslümanın iyi insan olma zorunluluğu vardır. İyi insan değilse müslüman değildir diyemem. Onu da yaradan bilir.

Ertuğrul Cabukel 6 yıl

Klimayı icat eden babasının hayrına mı icat etti yoksa para kazanmak için mi parayla satmak iyilik mi oluyor ?

Ahmet Daşkıran 6 yıl